Burlesk og skeiv

Oslo Burlesque Festival går av stabelen denne uka.

Publisert

Miss Flora F. Ellatio og Fifi von Tassel ønsker velkommen til Oslo Burlesque Festival, den første av sitt slag her til lands.

Burlesque er en grovkornet og humoristisk revyform, ispedd glitter og glamour, og fra 19. til 21.oktober er det duket for en fest uten like, fullspekket med noen av verdens beste artister, deriblant Kitten N’Lou, MisSa Blue, Fraülein Frauke og Kiki deVille.

Festivalen sparkes i gang onsdag 18. oktober med en panelsamtale om hvorvidt burlesque kan være feministisk. Torsdag 19. oktober er det nykommershow på Elsker, med flere av verdens beste nykommere – deriblant en artist utkledd som en sardin.

Fredag 20. oktober flytter Oslo Burlesque Festival til Vulkan Arena hvor det blir Glitter Bonanza, som i stor grad vies queerkulturen. Lørdag 21. oktober er det Gala Evening med noe av det beste og mest glamorøse burlesk har å by på internasjonalt, og her blir det selvsagt afterparty. Søndag 22. oktober avsluttes festivalen med Dr. Sketchy’s på Smelteverket.

Glitter Bonanza

Under Glitter Bonanza fredag 20. oktober får publikum oppleve noen av de morsomste, rareste, skeiveste og mest politiske artistene i burlesk verden akkurat nå. Showet ledes av den internasjonale artisten Kiki DeVille og headlines av noen av verdens fremste burleskartister, Kitten N’Lou og MisSa Blue.

MisSa Blue er en av verdens beste sverdslukere. Hun er også kjent som skeiv aktivist og Black Lives Matter-aktivist, og er en viktig stemme i miljøet.

Duoen Kitten N’Lou består av en drag king og en burleskartist, og i tillegg til å være samarbeidspartnere, er de også gift. De har en enorm scenetilværelse, fantastiske show, masse humor, og jobber også tett med flere av stjernerne fra RuPaul’s Drag Race, som Milk og Ben DelaCreme.

Queer og burlesk

På plakaten står også norske artister med queer-tematikk, som Phoenix D’Vine, som åpner fredagskvelden med spoken word-burlesque, om hvordan det er å være lesbisk i 2017. I tillegg opptrer Bleach Boo Boo og Miss Trulte, som kombinerer boylesque og drag i et desperat kjærlighetsdrama, samt Norges nye drag superstar Salty, som det siste året har bergtatt Oslo. I tillegg opptrer Redneck Rita, som i mai vant årets nykommerkonkurranse og omtales som noe av det morsomste og villeste man har sett på den norske burleskscenen.

Mer info og fullstendig program: Oslo Burlesque Festival

Powered by Labrador CMS