Bygdepride i Ørsta og Volda

I mai blir det for aller første gang arrangert Pride i Ørsta og Volda.

Publisert

I mai blir det for aller første gang arrangert Pride i Ørsta og Volda.

Pride i Ørsta og Volda er en fire dager lang festival hvor fokus ligger på skeive rettigheter, mangfold og glede.

Det blir parade, konserter, film og foredrag, alt i en spennende miks hvor alle er velkommen, uavhengig av hvem de er.

Bygdepride arrangeres av Ørsta/Volda Pride og går av stabelen 10. til 13. mai. Ørsta/Volda Pride ble etablert som organisasjon i oktober i fjor og organisasjonens mål er å sette søkelys på rettighetene til lhbt-personer i bygdemiljøer.

– Vi ønsker å vise at Ørsta og Volda er et lokalsamfunn som viser aksept og mangfold, og der alle skal føle seg hjemme. Ingen skal lenger kjenne at det er nødvendig å flytte fordi en er annerledes, sier Anbjørn Steinholm Frislid, leder i Ørsta/Volda Pride.

Steinholm Frislid og Ørsta/Volda Pride inviterer alle til å være med på tidenes første Bygdepride i mai.

– Vi er også så heldige at vi har sikret oss gode samarbeidspartnere gjennom Hjørundfjord filmteater, Musikk i sentrum, Studenttinget i Volda, Høgskulen i Volda og kirka. Det gjør at vi kan greie å gjennomføre flere spennende arrangementer, seier Steinholm Frislid.

Parade i Volda

Torsdag 10. mai går startskuddet for Bygdepride med kino på Sæbø. Det er Hjørundfjord filmteater som setter opp filmen «Pride» ved Sæbø D/S ekspedisjon.

Fredag 11. mai er den store paradedagen. Dagen starter først med en presentasjon av homoerotisk litteratur fra 30-tallet i Ivar Aasen-tunet. Så blir det parade og appeller i Volda sentrum.

– Vi inviterer alle til å være med. Dette skal være en festlig og fargerik markering. Lag og organisasjoner i Ørsta og Volda vil bli invitert, men paraden er åpen for absolutt alle, sier Steinholm Frislid.

Friluftskonsert

Lørdag 12. mai arrangerer Bygdepride friluftskonsert i Ørsta sentrum. Artister som Egil Olsen og Jon Olav fra Barstadvik spiller i Laguneparken. Konsertene er gratis og åpne for hele familien.

Lørdag kveld blir det ungdomsarrangement på Kahuset i Ørsta og på Rokken inviteres det til Eurovision-samling.

Trenger frivillige

Søndag 13. mai blir det konsert i Volda kirke. Det inviteres også til Pride-trim hos Stamina i Volda. På Høgskulen i Volda arrangerer Historisk Institutt faglig seminar.

– Vi gleder oss til disse dagene, og håper folk i Ørsta/Volda, ja hele Søre Sunnmøre og Nordfjord, vil være med på festivalen, sier Bygdepride-lederenog legger til at Bygdepride vil slippe flere arrangementer i tiden som kommer.

– Og så er vi avhengige av hjelp fra frivillige. Det er bare å følge med på Facebook-sidene våre og ta kontakt med oss der, sier Anbjørn Steinholm Frislid.

Mer info: Ørsta/Volda Pride på Facebook