Urix

Den sivile partnerskapsloven skal oppheves, krever kristne på Caymanøyene.
Den sivile partnerskapsloven skal oppheves, krever kristne på Caymanøyene.

Lhbt-advokater slipper til i høyesterett på Caymanøyene

Publisert

RETTSAVGJØRELSER som angår skeives liv på Caymanøyene, skal heretter kontrolleres av advokater fra lhbt-organisasjonen Colours Caribbean. Det avgjorde høyesterett i øygruppa sør for Jamaica etter at en konservativ kristen organisasjon gikk rettens vei for å omgjøre loven som tillater sivile partnerskap for homofile og lesbiske.

Caymanøyene er britisk territorium, og Dronning Elizabeth 2 er statsoverhode og representeres av en guvernør. 90 prosent av de 58.000 innbyggerne bruker engelsk som er det offisielle språket.

Ifølge høyesterettsdommer Richard Williams har Colours Caribbeans advokater kunnskaper om konsekvensene av en reversering av loven fordi de var arkitektene bak den. Williams besluttet derfor at de skal være til stede under den rettslige overprøvingen av loven i desember som den kristne organisasjonen har tatt initiativet til. Advokatene skal også ha lov til å uttale seg. «Nå får vi hjelp til å forstå hvordan saken vil påvirke mennesker, og ved å tillate innspillene fra lhbt-organisasjonen, styrker vi rettferdigheten», sier Williams.

Colours Caribbean er bekymret for at sikkerheten til de over 40 registrerte homofile parene og barna deres vil bli radikalt endret hvis partnerskapsloven blir reversert. Lhbt-organisasjonen arbeider langsiktig for å legalisere likekjønnet ekteskap, men er glad for at de nå får anledning til å beskytte den allerede eksisterende loven.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS