Etter tre år 
med Yoona, skriver Caroline Ugelstad Elnæs nå på en ny roman, og søker etter en innfallsvinkel og form som kan romme det hun vil si.
Etter tre år med Yoona, skriver Caroline Ugelstad Elnæs nå på en ny roman, og søker etter en innfallsvinkel og form som kan romme det hun vil si.

Resepsjonist i fritt fall

Yoona er ikke som alle andre. Men hotellresepsjonisten i Caroline Ugelstad Elnæs’ debutroman leter likevel etter seg selv og flokken sin.

Publisert Sist oppdatert

Yoona, hovedpersonen med samme navn som boka, jobber på et hotell. Hun er tilsynelatende en rasjonell og intelligent ung kvinne med et distansert blikk på menneskene som kommer og går gjennom hotellets svingdør. Men hun har ikke fullt så kontroll over seg selv og livet som de første sidene kan tyde på. Øynene hennes er ikke verdensvante, de er sultne. Ganske snart begynner sprekker i den kontrollerte overflaten å vise seg i teksten.

Eksempelvis gir hun seg ut for å være turistguide for en busslast japanere, hun kan ikke særlig mye om severdighetene i byen, men på den annen side; det kan ikke japanerne heller. Yoona stjeler vin fra hotellet og drikker i arbeidstida, hun forelsker seg i en kvinnelig gjest og oppsøker henne hjemme i leiligheten, et grovt brudd på privatlivets fred, men ikke noe det blir gjort noe nummer av i romanen.

Dobbelt mistilpass

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS