SKEIVT KULTURÅR

Når Isaac Connor kommer hjem etter tre års militærtjeneste, er det søppel og rot overalt. Pappa Arnold som tidligere styrte familien med jernhånd, har hatt slag. Mora Paige har erklært patriarkatet krig etter mange års drittliv, og har alliert seg med Max som ikke vil være brorens lillesøster lenger, men bror.

’’ Lars Norén på speed

Catrine Telle var ikke i tvil da hun leste manuset til Taylor Macs «Hen». Dette ville hun sette opp. – Replikkvekslingene er så skarpe og raske, og så synes jeg hele det kjønnspolitiske budskapet var veldig kult.

Publisert

BrBlikk møter regissør Catrine Telle på Torshovteatret. Det er bare noen dager til premiere og vi kommer rett inn på en kaotisk scene, et kjøkken i fullstendig kaos. Vi skal få være med på en gjennomgang av Taylor Macs mest spilte teaterstykke.

«Hen» er en svart komedie om en ganske så traumatisert familie. Den voldelige faren har fått slag og er satt ut av spill, moras reaksjon er å slutte helt å gjøre husarbeid. Når sønnen Isaac kommer hjem etter tre års militærtjeneste i Afghanistan, tror han knapt det han ser. Huset ser ut som om det truffet av en orkan, alt flyter, mora er nærmest hyper og Isaacs lillesøster har blitt broren Max. Faren Arnie sitter i et hjørne, hardt sminket, ikledd nattkjole og store gummistøvler.

Det er ikke lenge siden Språkrådet vedtok å ta hen inn i ordbøkene, og slik sett er «Hen» et stykke som virkelig tar pulsen på tida.

– Hvor fortrolig er du selv med å bruke hen?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS