Caymanøyene i Det karibiske hav er kjent for sine hvite strender og et populært turistmål.
Caymanøyene i Det karibiske hav er kjent for sine hvite strender og et populært turistmål.

Kortvarig glede

Gleden over den nye loven ble kortvarig, for Caymanøyenes lagmannsrett har konstatert at den gamle loven som begrenser ekteskapet til å omfatte mann og kvinne ikke er i strid med grunnloven.

Publisert Sist oppdatert

LIKEKJØNNET EKTESKAP ble i slutten av mars i fjor legalisert på Caymanøyene, et britisk oversjøisk territorium i Det karibiske hav. Dette etter at høyesterett erklærte det rådende forbudet var grunnlovsstridig. Caymanøyene er ikke underlagt britisk lovverk, selv om områdets guvernør, utnevnt av Storbritannia, må sanksjonere nye lover. Balansen er hårfin mellom ikke å blande seg for mye i interne anliggender og å opprettholde menneskerettigheter – i områder der Storbritannia historisk har bidratt til lover som motarbeider homorettigheter.

Gleden over den nye loven ble kortvarig, for Caymanøyenes lagmannsrett har konstatert at den gamle loven som begrenser ekteskapet til å omfatte mann og kvinne ikke er i strid med grunnloven. Det var det lesbiske paret Day og Bodden Bush som utløse prosessen da de i februar gikk rettens vei fordi de ikke kunne gifte seg. Parets advokat hadde argumentert med at landets ekteskapslover ikke spesifikt beskrev ekteskap som en allianse mellom mann og kvinne. Lagmannsretten har nå bedt den lokale regjeringen om, uten forsinkelser, å sørge for innføring av en alternativ juridisk ordning som tilsvarer ekteskap for paret.

Kilde: Cayman Compass

Powered by Labrador CMS