Chat om kjønnsmangfold

Helsestasjon for kjønn og seksualitet med nytt tilbud for alle som har spørsmål rundt kjønn og kjønnsmangfold.

Publisert

Helsestasjon for kjønn og seksualitet med nytt tilbud for alle som har spørsmål rundt kjønn og kjønnsmangfold.

Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS) startet opp ichatten i desember for å kunne møte og ivareta alle unge som har spørsmål.

ichatten er åpen hver mandag og torsdag fra 17 til 20. Helsesøster og sexologisk rådgiver Tone Bjørnson Aanderaa oppfordrer alle som har spørsmål til å bruke chatten.

– HKS har de siste årene registrert en eksplosiv økning i antall henvendelser både i og utenfor Oslo, fra ungdom knyttet til kjønnsidentitet. For å sikre kapasitet til å hjelpe flere, er ichatten et tiltak vi har satt i gang. Dette er et tilbud til barn, unge og voksne, foresatte og helsepersonell som har spørsmål og tanker rundt kjønnsidentitet, sier Tone Bjørnson Aanderaa til Blikk.

Hjelp i trygge rammer

Chatten er anonym. Rådgiverne som svarer på henvendelsene har god faglig kunnskap på kjønnsmangfold og sexologi i tillegg til transkompetanse. De vil svare på spørsmål og gi informasjon om helsehjelp.

– Hos oss kan du få hjelp til å komme ut, og å utforske identiteten din i trygge omgivelser, fortsetter Bjørnson Aanderaa.

Helsestasjon for kjønn og seksualitet er i utgangspunktet et tilbud for unge i Oslo, opp til 30 år. I tillegg til samtaletilbud for unge med spørsmål om kjønnsidentitet, tilbyr de også fagutvikling og kompetanseheving. Lokalene i Oslo er åpne for alle i målgruppen. Men de har sett at tilbudet til helsestasjonen ikke har vært tilstrekkelig for det økende behovet.

– Vi vet det er mange der ute som søker hjelp, og vi må dessverre ukentlig avvise henvendelser til HKS pga. vår kapasitet. Derfor er det så viktig at personer med spørsmål kontakter ichatten.no også. Her har vi ikke aldersbegrensning, og man må ikke å bo i Oslo for å snakke med oss. Her kan vi hjelpe folk i alle aldre og over hele landet, understreker Tonje Bjørnson Aanderaa.

Info: Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Info: Helsestasjon for kjønn og seksualitet på Facebook

Ichatten: ichatten.no