Gayming

GAYMERNE I RAINB0W GLITTER

I spillfellesskapet Rainb0w glitter er det nulltoleranse for homo- og transfobi. – Dette er et av få gaming-miljø der transfolk er majoriteten og skeivhet er normalen, forteller initiativtaker Christine Marie Jentoft.

Publisert

– Vi vil gi folk en smak på hva som kan være et godt gamingmiljø. Alle som kommer til oss, kommer fra et gamingmiljø der ryggmargsrefleksen er å si «jævla homse» når man for eksempel blir skutt og dør i et spill. De fleste i Rainb0w glitter har lenge måttet overleve i et gamingmiljø som er veldig røft, sier Christine Marie Jentoft til Blikk.

Hun er en av initiativtakerne bak Rainb0w glitter, et skeivt nettfellesskap for gamere. I dag er de 300 medlemmer, og når Blikk møter Jentoft får vi høre at 95 av dem for øyeblikket er påkoblet Discord, et chatfellesskap spesialdesignet for gaymere.

Rainb0w glitter stiller ingen krav om ferdigheter, eller erfaring til medlemmene. De trenger kun interesse for gaming og et ønske om å bidra til et godt miljø.

– Vi har det til felles at vi er «nørds» og gamere. Når man sier at man er gamer, eller «gaymer» som vi i Rainb0w glitter sier, tenker de fleste på en svett cisgutt i en mørk kjeller. Begrepet er stigmatiserende, men jeg er opptatt av at gaming innebærer mye mer. Jeg har møtt tanter som er ekstreme «Candy Crush»-fans. De er vel så mye gamere som svette tenåringsgutter!

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS