Film

Skeiv månedens film på Cinemateket

Månedens film på Cinemateket i Oslo er skeive, surrealistiske «I Saw the TV Glow», med skeive karakterer både på og utenfor skjermen.

I queer-fabelen «I Saw th TV Glow» møter du blant annet Owen (Justice Smith) og Maddy (Brigette Lundy-Paine)
Publisert

«I Saw the TV Glow», regissert av Jane Schoenbrun, er allerede spådd å bli en kommende kultklassiker.

Filmen, som blant annet handler om hva som skjer når favoritt-serien din er mer enn en serie, har tidligere blitt vist på Oslo Pix i samarbeid med Oslo/Fusion. I oktober er den månedens film på Cinemateket.  

Omtalen forteller om «en unik, stemningsfull, og følelsesladd 100 minutters berg og dalbaneopplevelse om tilhørighet, ensomhet, nostalgi og populærkultur.»

Vi møter ungdommene Owen (Justice Smith) og Maddy (Brigette Lundy-Paine) som ser på tv-serien «The Pink Opaque», en skeiv skrekkserie for ungdom inspirert «Buffy the Vampire Slayer».

Maddy er uttalt skeiv, mens Owen er søkende.

En av tv-seriens hovedroller, Tara, spilles av den lesbiske indie-pop-musikeren Lindsey Erin Jordan, bedre kjent som Snail Mail. Til Vulture har hun sagt at hun nok er typekastet rollen.

Regissør Schoenbrun, som også har skrevet manus, skrev manuset et par måneder inn i sin fysiske transisjon.

 Filmskaperen mener at koblingen mellom transerfaringer og skrekkfilm er åpenbar.

– Jeg hadde endelig skiftet navn og begynt på hormoner. Min verden, som jeg kjent den, var forbi. Det er en skrekkelig følelse jeg tror skyves under teppet, i mer pyntelige transfortellinger, sa Schoenbrun til Out Magazine.

«I Saw the Tv Glow» har visninger gjennom hele oktober på Cinemateket. Den vil også bli vist under Bergen Internasjonale filmfestival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS