«Welcome to Chechnya»

Oslo/Fusion Film Festival åpner i dag

For 30. gang inviterer Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival til over en uke med visninger av kvalitetsfilmer fra hele verden på Cinemateket/Filmens hus fra 25. september til 2. oktober.

Publisert

Program fredag 25. september

Kl. 16.30
Dokumentar: «Queen of Lapa»
Med en personlighet som overgår alt, er Luana Muniz kanskje en av Brasils mest kjente transpersoner. En vakker, rå og intim film.

Kl.18
Åpningsfilm/dokumentar: «Welcome to Chechnya»
En av årets sterkeste filmer kommer fra den Oscar-nominerte David France («How to Survive a Plague», «The Death and Life of Marsha P. Johnson»). Dokumentaren avslører medienes underrapportering av forfølgelsen av Tsjetsjenias lhbt+-personer, samtidig som den viser aktivistenes modige og utrettelige arbeid der de i all hemmelighet, og med fare for egne liv, redder ofre for forfølgelsene, og få dem plassert i trygge omgivelser der de hjelper dem med å søke asyl og å komme seg ut av landet. Vinner av blant annet Berlinale Panorama Publikumspris og Teddy Activist Award 2020.

Kl. 19
Spillefilm: «Lingua Franca»
Manusforfatter, produsent og regissør Isabel Sandoval spiller selv hovedrollen i en følelsesladet og innsiktsfull film om identitet og håp som er svært aktuell for immigranter i dagens USA.

Kl. 21
Spillefilm: «Summerland»
Englands sterkeste nye stemme, forfatter og regissør Jessica Swale, inspirerer med et ærlig og aktuelt tema – en rørende og underholdende reise i selvinnsikt, kjærlighet og vennskap.

Kl. 21.30
Dokumentar: «Ask Any Buddy»
Med scener klippet sammen fra seksuelt eksplisitte spillefilmer danner Ask Any Buddy et svært tidsriktig bilde av homolivet i USA i perioden 1968 til 1986 - iallfall slik det var på film.

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.no. Alle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.no

facebook.com/oslofusion

@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS