Girlpool rules, ok!
Albumet «What Chaos Is Imaginary» er et vitnesbyrd om frakoblingen som kan oppstå mellom kropp og sinn, og selvaksepten som trengs for å komme seg gjennom utfordringene.
Les også
-
METTESON
I høst spiller han aidssyk på Den Nationale Scene. – Det er helt forferdelig å sette seg inn i angsten som oppsto og satt fast så lenge i det skeive miljøet. Det virker helt grusomt, forteller Sverre Breivik som nylig vant by:Larm-prisen Årets stjerneskudd som artisten Metteson.
-
Nytt liv for Soft Cell
-
Månedens anbefalinger fra dj Deadswan
Hva er skeiv musikk? Den trenger seg inn i øret ditt og griper sjelen. Akkurat din sjel. Du henter ut det du trenger, og noen ganger ender låtene opp som homopopaganda. Musikk til kamp, sex, kjærlighet og trøst.
-
Oppfylte homodrømmer
-
Bendik Giske pusher grenser
-
Slik ble countrymusikken superskeiv
Countrymusikken har rykte på seg for å være både erkekonservativ og heterotradisjonell. Men det siste tiåret har sjangeren fått stadig flere åpne artister som bærer sin rosafargete Stetson med stolthet.
-
Born This Way Reimagined
Tenke seg til. Det er ti år siden Lady Gaga ga ut «Born This Way». Et album som ga millioner av unge skeive en følelse av stolthet, og kamplyst for kjærligheten.
-
Skeiv musikk du bør høre på akkurat nå.
Blikk journalist Reidar Engesbak har som Dj Deadswan spilt queer electro og kinky techno på et utall klubbnetter i 29 år. Hver måned setter han sammen en Blikk-liste med skeiv musikk han mener vi bør høre på akkurat nå.
-
Fittehyllest fra COBRAH
-
F***talk fra Troye Sivan
Indie-rockbandet Girlpool fra Los Angeles er ute med det nye albumet «What Chaos Is Imaginary» og har på veien blitt et nytt band. Girlpool med Cleo Tucker på gitar og vokal og Harmony Tividad på bass og vokal, slapp debut-EPen «Girlpool» i 2014. Plata ble gitt ut på nytt på selskapet Wichita Recordings samme år, noe som ga duoen et større publikum. Debutalbumet «Before the World Was Big», kom året etter og ga Girlpool mange gode kritikker. I 2017 slapp de albumet «Powerplant», som også ble en favoritt hos kritikerne.
Det ferske albumet markerer ny giv og ny identitet, i alle fall for Tucker som kom ut som trans i mai i fjor. På «What Chaos Is Imaginary» hører lytterne hvordan kroppen hans har endret seg. Nå har han en mørkere stemme, takket være hormoner, og identiteten som mann har funnet veien inn i musikken til Girlpool.
«Vi er begge interessert i å kommunisere på en ærlig måte og også leve livene våre ærlig. For meg er det veldig naturlig å snakke om erfaringene mine, på den måten jeg finner det lettest», forteller Tucker i et intervju med magasinet i-D.
Han synger nå med dyp og mørk røst som var en utfordring i begynnelsen.
«Jeg tok et steg bakover og sluttet å synge på hver eneste konsert. Det var så utmattende og jeg mistet pusten. Endringene kom så kjapt etter at jeg begynte med hormoner», forklarer Tucker som har falt til ro med sin nye røst.
«Jeg har klart å skape meg et nytt og behagelig stemmeregister på nye låter, men de gamle byr fortsatt på utfordring».
Albumet «What Chaos Is Imaginary» er et vitnesbyrd om frakoblingen som kan oppstå mellom kropp og sinn, og selvaksepten som trengs for å komme seg gjennom utfordringene. Noe som kommer fram i låta «Hire».
«Det er en sang full av håp, om å komme seg fri fra selvhat etter å ha følt seg fanget og hjemsøkt», sier Tucker.
Girlpool spiller på Roskildefestivalen i Danmark i slutten av juni og begynnelsen av juli.