Urix

Demokraten Jared Polis, Colorados og USAs første åpent homofile guvernør, vant en overveldende valgseier i 2019.
Demokraten Jared Polis, Colorados og USAs første åpent homofile guvernør, vant en overveldende valgseier i 2019.

Det skeive prakteksemplaret Colorado

Publisert Sist oppdatert

DELSTATSREGJERINGER i flere stater i USA har innført lover som blant annet forbyr lærere å snakke om lhbt-tema, forbyr transpersoner å delta i skolesport og åpner for at foreldre som snakker med barna sine om kjønnsuttrykk, kan rettsforfølges for barnemishandling. I denne bølgen av anti-homolovgivning, er det også stater som går i motsatt retning, som California, Colorado og Washington D.C. ifølge lhbt-rettighetsgruppa Human Rights Campaign.

Især Colorado trekkes fram som prakteksempel på hvor mye endring det går an å få til i løpet av relativt kort tid. I 1992 ble Colorado av skeive kalt for «The Hate State» etter at den forbød kommunene å innføre antidiskrimineringslover for å beskytte skeive. I 2006 forbød staten ekteskap av samme kjønn. Men i løpet av et par tiår har den tidligere «hatstaten» snudd.

I dag har Colorado homofil guvernør, Jared Polis, og en rekke lover som verner om lhbt-samfunnet. I dag garanterer statens antidiskrimineringslover lik tilgang til offentlig innkvartering, bolig og sysselsetting uavhengig av funksjonshemming, trosbekjennelse, farge, kjønn, seksuell legning (inkludert transkjønn), sivilstatus, familiestatus, religion, nasjonal opprinnelse eller aner. Staten har lik ekteskapslovgivning for homofile og heterofile, og ugifte lhbt-par kan adoptere hverandres barn som dermed har to juridiske foreldre.

Kilde: US News

Powered by Labrador CMS