Stockholm Pride henter inn årets store Eurovision-vinner til åpningsseremonien onsdag 30. juli i Pride Park. Conchita Wurst vil fremføre vinnerlåta «Rise like a Phoenix».

Det ligger an til en real regnbuefest når Conchita Wurst besøker Stockholm Pride i sommer. Wurst er hedersgjest på årets festival, men det er ikke første gang artisten står på scenen under Nordens største Pridefestival. Wurst holdt en rekke konserter i Pride Park under fjorårets festival.

«Det er utrolig stort. Når Conchita Wurst steg opp på Eurovisionscenen i mai og erklærte «We are unity, we are unstoppable» oppsummerte hun i et følelsesmessig øyeblikk hvordan vi alle kjemper sammen for en bedre og åpnere verden, sier Sandra Ehne, leder av Stockholm Pride.

«Nå får vi æren av å se henne på den store scenen i Pride Park på en kveld hvor vi setter fokus på kampen, at vi arrangerer pride for å kunne kjenne styrken i gleden og fellesskapet slik at vi orker å utfordre normene også resten av året.»

Conchita Wurst vil fremføre «Rise like a Phoenix» på Stockholm Prides åpningsgala Den historiske festen, onsdag 30. juli i Pride Park.