Urix

Parlamentet i Ghana skal stemme over om cross-dressing skal straffes med fengsel

I tillegg skal det i november stemmes over om lhbt-personer skal tvinges til «homoterapi».

Publisert

Det nye lovforslaget med tittelen «Styrking av passende seksuelle rettigheter og ghanesiske familieverdier 2021», kommer bare et halvt år etter at Ghana fikk internasjonal oppmerksomhet for et forslag om å forby «markedsføring av lhbt-rettigheter».

Under behandlingen av lovforslaget ba parlamentet via komiteen for grunnlov-, justis- og parlamentssaker, befolkningen om å komme med innspill. Og det har ghanesiske Human Rights Commission og en koalisjon av advokater, akademikere og fagpersoner, gjort. I oktober skrev de til komiteen og protesterte mot forslaget fordi det er helt klart lhbt-diskriminerende og heller ikke forenlig med landets grunnlovbestemte fundamentale friheter og menneskerettigheter.

De som står bak protesten fra Human Rights Commission, er alle prestisjetunge aktører, blant annet Ghana Centre for Democratic Development.

«Lovforslaget kommer utvilsomt til å svekke Ghanas navn internasjonalt, og vil kunne klassifiseres som statsfinansiert diskriminering. Lhbt-personers frihet vil bli ikke-eksisterende og lhbt-personer vil være i fare bare i kraft av sin eksistens», presiserer Human Rights Commission.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS