Film 

Pris til «Kjærlighet» i Venezia 

Dag Johan Haugeruds «Kjærlighet» fikk kritikerprisen Bisato d'Oro i under filmefestivalen i Venezia fredag kveld.

Dag Johan Haugerud og skuespillerne i «Kjærlighet» på den røde løperen i Venezia. Fra venstre: Lars Jacob Holm,Andrea Bræin Hovig, Dag Johan Haugerud Tayo Citadella Jacobsen, Marte Engebrigtsen, Marianne Saastad Ottesen, Morten Svartveit, Thomas Gullestad
Publisert Sist oppdatert

Dag Johan Haugeruds «Kjærlighet» hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia i går. 

I forkant av visningen ble regissør og manusforfatter Haugerud tildelt filmkritikerprisen Bisato d`Oro for filmen. Det skjedde foran Palazzo Del Cinema.

Bisato d'Oro (Gullålen) er en uavhengig filmpris som deles ut under filmfestivalen i Venezia av en gruppe filmkritikere. Det er en parallell pris til festivalens offisielle priser, som Gulløven, og deles ut i før av festivalen er over. 

«Kjærlighet» er siste film i Dag Johan Haugeruds trilogi «Sex Drømmer Kjærlighet». Filmen får norsk premiere under Bergen internasjonale filmfestival 16. oktober. 

Homofile erfaringer

Til Blikk har Haugerud tidligere fortalt at «Kjærlighet» er den av trilogiens filmer som mest eksplisitt handler om homofile erfaringer. Blant annet det Haugerud kaller «cruising-kulturens fordel».

De første anmeldelsene av filmen er også ute nå. Bransjebladet Deadline kaller filmen en «meget troverdig film om ordentlige mennesker, hverdagslivet – og kjærlighet». 

Mens NRKs Birger Vestmo skriver at den er «varm, vittig og humanistisk, og gir den terningkast fem. 

«Sex», som kom ut i vår, hentet for øvrig med seg hele fire priser hjem fra  Amandaprisutdeling i august. Blant annet for beste manus og beste regi. Den er også Norges kandidat til Nordisk råds filmpris.

«Drømmer», andre film i trilogien kommer på kino 4. oktober. Trailer for den kan du se her.

Lørdag kveld blir det klart hvem som får festivalens høyeste utmerkelse Gulløven. «Kjærlighet» er også med i konkurransen om den. 



Powered by Labrador CMS