Kultur

Jeg tenker på meg selv som en hen eller som en «både óg», og i forestillingen «Leseboka» glir bildene over i hverandre på en måte som uttrykker dette, sier Steffi Lund.

– Det er godt for mennesker å se kropper som er eldre enn 35 år bevege seg på en scene

I sin nye soloforestilling «Leseboka» utforsker Steffi Lund alle mulige kroppslige, kjønnslige og aldersmessige fasetter og uttrykk. – Jeg vil vise spennvidden og jobbe i flytsonen mellom det maskuline og feminine, sier danseren.

Publisert Sist oppdatert

Steffi Lund (60) er en av våre fremste eksperimentelle samtiddansere, og har i hele sin karriere inkludert det skeive perspektivet i sine arbeider. Hun har også bidratt med forestillinger på skeive arrangementer.

– Første gang var vel på åpninga av Homodagene som Pride het den gangen. Vi var to dansere og en musiker som tolket dikt av Karin Boye på Sentrum Scene, og på den tida var det jo lov å røyke inne, så jeg husker det var mange sigaretter og halvlitere i sving rundt scenen.

– Har du alltid danset?

– Nei, jeg var egentlig en bokorm, så jeg begynte å danse ganske sent, jeg var vel 16 år. Men siden har jeg alltid tatt dans veldig seriøst, sier Lund som i 2015 fikk ti-årig arbeidsstipend for etablerte kunstnere, og samme år fikk Fond for Utøvende Kunstneres ærepris (Rolf Gammleng-prisen).

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS