Teater

Jo Strømgren Kompani med ny forestilling i Operaen

Jo Strømgren hyller de usynlige taperne i familieforestillingen «Den nye vikaren», som har premiere i Operaen 6. september

Skuespiller Anders Sanzén spiller rollen som Clas Göran når Jo Strømgren Kompanis nye forestilling
Publisert Sist oppdatert

I 2020 moret Jo Strømgren Kompani barn og voksne med forestillingen «Den trøtte mannen». Nå er det duket for et gjensyn med karakteren Clas Göran: I teaterforestillingen «Den nye vikaren» skal Clas Göran bryne seg som lærervikar.

 – Det er vanskelig å lykkes i livet, og vi hyller de som gjør det bra. Men de virkelige heltene er de som tabber seg ut, blir latterliggjort, mislykkes, mobbes – men likevel prøver igjen og igjen. Det er mange av dem, vi hører bare så lite om dem. For meg er Clas Göran en sånn helt, sier regissør og koreograf Jo Strømgren i en pressemelding.

Hvor han legger til at det er «mye tull og fjas, men den kjennes viktig.

 Humor og opprør

I «Den trøtte mannen» bor Clas Göran bor alene, men ikke klarer å stå opp om morgenen og mister jobben. I «Den nye vikaren» har han flyttet hjem til mormor.

– I Den nye vikaren dykker vi enda dypere ned i Clas Görans liv og historie. Det er gøy og utfordrende å utforske de ulike sidene ved karakteren, både de humoristiske og de alvorlige sidene, forteller skuespiller Anders Sanzén i pressemelding.

Sanzén spiller som i forrige runde hovedpersonen.

Forestillingen er full av både empati og fysisk humor, men skal også ha snev av opprør mot rigid pedagogikk og mangel på fantasi i skoleverket.

En særegen blanding av dans og teater

Jo Strømgren har utmerket seg i inn- og utland som koreograf, regissør, scenograf og dramatiker. Siden 2013 er han tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf – og parallelt har han sitt eget kompani, Jo Strømgren Kompani (JSK).

JSK har turnert i over 60 land med sin helt særegne blanding av dans og teater, med en distinkt og ofte svært fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner.

Den nye vikaren skal være egnet for barn fra skolealder og oppover. Jo Strømgren står selv for både regi, koreografi, tekst, scenografi, lysdesign og rekvisitter. 

«Den nye vikaren» har premiere på Operaens Scene 2, 6. september. 

Powered by Labrador CMS