Personvern

Sjekkeappen Grindr anker millionbot-dom

Sjekkeappen Grindr vant ikke fram i sitt søksmål mot staten etter at Datatilsynet ga dem en rekordbot. Selskapet har nå besluttet å anke dommen.

Forbrukerrådet klaget inn Grindr i 2020 etter at det ble avdekket at appen samlet inn og delte sensitive personopplysninger om brukerne med en rekke andre kommersielle aktører.
Publisert

– Grindr kan bekrefte at vi har levert en anke, men vi ønsker ikke å kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt, opplyser selskapet til NRK.

Grindr saksøkte i fjor høst staten for å ha feiltolket personopplysningsloven etter at de ble ilagt en bot på 65 millioner kroner av Datatilsynet. Boten er den høyeste Datatilsynet noensinne har vedtatt, og vedtaket ble opprettholdt av Personvernnemnda.

Selskapet vant ikke fram i Oslo tingrett og ble dermed dømt til å betale boten i tillegg til sakskostnader.

Forbrukerrådet klaget inn Grindr i 2020 etter at det ble avdekket at appen samlet inn og delte sensitive personopplysninger om brukerne med en rekke andre kommersielle aktører, som igjen forbeholdt seg retten til å dele dette videre til potensielt tusenvis av andre selskap, med hensikt om å målrette reklame.

Vedtaket, som gjaldt perioden fra 20. juli 2018 til 7. april 2020, slo fast at Grindr ikke hadde gyldige samtykker til utlevering av personopplysninger.

Sjekkeappen markedsfører seg mot skeive og er mye brukt blant menn som søker menn.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS