En australsk studie viser at flertallet av skeive menn under 30 år møter sin første seksuelle partner via datingapper. – Dette er et ekstremt skifte fra hvordan menn møttes før, sier Eirik Hørthe.

Agape i appenes tid

Lurer du på om du skal sveipe til høyre? Gjør det, og husk at den beste matchen i jakten på sex og kjærlighet får du hvis du selv er ærlig i profilen din, sier psykolog Eirik Hørthe og sexolog Nanna Klingenberg.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge psykolog Eirik Hørthe viser flere utenlandske studier at nettsider og apper er den største møteplassen for skeive.

– En australsk studie viser at flertallet av skeive menn under 30 år møter sin første seksuelle partner via datingapper. Dette er et ekstremt skifte fra hvordan menn møttes før. Så kan man jo diskutere hvorvidt seksuelle møter er kjærlighet eller noe annet, sier Hørthe som viser til at det i 2014 var over 90 millioner månedlige brukere på ulike datingapper.

Markedet er enormt, og folks møteplasser er betydelig større enn de ville vært for 40 år siden. Hørthe tror derfor skeive har mye større mulighet for å finne kjærligheten i dag.

– En av de beste fordelene med apper og nettsider er at de gjør det lettere for skeive på småsteder å treffe likesinnede. Ikke alle har gode møteplasser som Elsker og London pub. Og selv om mindre steder kan ha møtesteder for skeive, kan noen likevel føle at de risikerer å bli outet for hele hjemstedet om de går dit. På den måten er nettsteder og apper et tryggere alternativ.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS