TV

Japansk tv-dating for menn som liker menn

Netflix-serien «The Boyfriend» får ros for å tilføre noe nytt både som reality-konsept og skeiv tv-dating.

Skjermdump fra traileren til «The Boyfriend»
Publisert

I en underholdningsverden som oversvømmes av realityserier, la Netflix nylig ut perlen «The Boyfriend», Japans første skeive dating-show.

Her får vi innblikk i livene til en gruppe unge homofile menn i alderen 22 til 36 år, alle med ulik bakgrunn, men med et felles ønske om å finne kjærligheten.

Dette i en kultur hvor seksualitet, skeiv identitet fremdeles kan være et sensitivt tema, og hvor likekjønnet ekteskap fortsatt ikke er på plass.

Som The Guardian påpeker, bidrar bakteppet til at serien oppleves banebrytende.

Deltakerne flytter inn i et strandhus utenfor Tokyo, og i kjent realitystil kommer noen til underveis mens andre forsvinner ut. Her uten avstemminger 

Den høylytte og dramatiske stilen vi ofte møter, er byttet ut med en dempet og undrende stil.

Så dempet er dette, at en av de største, blant svært få konflikter i serien, dreier seg om kostnadene ved å kjøpe rå kylling for å lage proteinshakes til en klubbdanser som prøver å opprettholde fysikken sin.

 

Lett å kjenne seg igjen

Vi følger deltakerne i 10 episoder hvor de deler på å drifte en kaffebar på fire hjul, lager middag til hverandre på kveldstid, og hvor noen utvalgte får gå på date utenfor huset nå og da.

Er dette interessant da?

Som homofil er det lett å kjenne seg igjen i de små og store utfordringene deltakeren står i. Fra det å skulle si at en er homo til familie og venner, til de nervøse øyeblikkene før en første date.

Deltakernes fortellinger gir oss innblikk i følelsene som mange skeive må gjennom. Det er en respekt, ærlighet og omsorg i serien som virkelig varmer og rører.

Det sitter et panel som består av personligheter fra Japans underholdningsbransje, blant annet dragartisten Durian Lollobrigida, og kommenterer det som skjer underveis. Dette skaper en vittig opplevelse av å være inkludert som seer og sammen om det som skjer.

«The Boyfriend» tilfører noe nytt til reality-TV-universet og er viktig fordi den lar oss ta del i livene til homofile i den japanske storbyen.

Powered by Labrador CMS