Miljøpartiet De Grønne har fått sitt eget nettverk for homofile, lesbiske, bifile, transpersoner og andre skeive.

Miljøpartiet De Grønne følger rekken av politiske partier med egne skeive nettverk. Partiets lhbt-nettverk har fått det klingende navnet De Grønne Glitrende og skal ha som hovedformål å videreutvikle partiets skeive politikk.

De Grønne Glitrende ble opprettet like før jul og blant hovedsakene nettverket skal jobbe videre med er transpersoners rettigheter, situasjonen for skeive flyktninger og skeiv kompetanse i skolen og helsevesenet.
– Partiet har vært i kraftig vekst de siste årene, og det er naturlig at vi også har et eget nettverk for utarbeidelse av skeiv politikk, sier talsperson Henrik W. Johnsen og forklarer navnet på netteverket.

– De Grønne Glitrende gjenspeiler at vi både er grønne og har glimt i øyet. Men alt er ikke bare glitter og fjas. Nettverket skal ha som hovedformål å videreutvikle De Grønnes skeive politikk, samt å ta seg av det praktiske og sosiale rundt arrangementer som Oslo Pride og Europride.

Det er Grønn Ungdom som har utarbeidet hovedpunktene som De Grønne Glitrende jobber for å føre videre inn i Miljøpartiet De Grønnes hovedprogram.

Hovedpunktene er; styrking av behandlingstilbudet for transpersoner og mennesker med kjønnsidentitetstematikk og stans av tvangssterilisering, styrking av rosa kompetanse i helsevesenet og åpning for at menn som har sex med menn kan gi blod, bedring av skolenes seksualundervisning til også å inkludere kritisk gjennomgang av normer knyttet til kjønn og seksualitet, innføring av kjønnsnøytralt pronomen, personnummer og et juridisk tredje kjønn, samt bedring av situasjonen for skeive flyktninger.

– Vi satser også på å få til sosiale arrangementer som vil være åpne for skeive i alle regnbuens farger, ikke bare de grønne, avslutter Henrik W. Johnsen.

Nettverket er også tilstede på Facebook, med en enn så lenge lukket gruppe: De Grønne Glitrende