Deadline

I kinoaktuelle «Norwegian dream» får polske Robert jobb på en laksefabrikk og forelsker seg i norske Ivar. Kollegenes homofordommer er et tema, men klasseforskjellen mellom han og Ivar er også sentral.

KLASSEREISER

Skeive har gode grunner til å flykte til middelklassen, men gjør det ikke like ofte som heterofile.

Publisert

I FLERE av filmene vi skriver om i det siste nummeret av Blikk, har skeive rømt fra en oppvekst i fattigdom. De gjør alt for å oppnå et bedre liv, og noen skaper seg også en ny identitet, slik eksempelvis Lydia Tár i kinoaktuelle «Tár».

Hun var egentlig Linda Tarr fra et arbeiderklassehjem. Men fortida har den fiktive lesbiske dirigenten forkastet. Nå lever hun et overklasseliv i en kjølig luksusleilighet. Hun har en selvsikkerhet som tilhører de mektige, og hun prøver å distansere seg fra både fattig oppvekst og lesbisk identitet. «Vi prøver å løpe fra de usmakelige sidene av oss selv. Vi prøver å gjemme oss», sier Cate Blanchett om rolleskikkelsen sin.

I DEN kinoaktuelle «The Inspection», er hovedpersonen Ellis en homofil svart amerikaner som reddes fra hjemløshet ved å gå inn i militæret. Filmen er basert på regissøren Elegance Brattons egen klassereise.

Som 16-åring ble han kastet ut hjemmefra fordi han er homofil. Etterpå levde han ti år på hospitser og på gata.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS