Deadline

Hockeysveisen til Chris vokser fram under frisør Lina Nilssons kyndige hender.
Hockeysveisen til Chris vokser fram under frisør Lina Nilssons kyndige hender.

Hockeysveis for frihet

Ordtaket som sier at «man ikke skal skue hunden på hårene», er bare tull hvis du har sittet i frisørstolen til Lina Nilsson.

Publisert

I OSLO PÅ 60- og 70-tallet var hemmelige treff i klubbhuset til Snarøya Sportsklubb den eneste muligheten til å møte andre skeive. Klubben ble redningen for skeive som fryktet at de kunne bli kastet ut fra leiligheten og sparket fra jobben hvis noen fikk vite at de var homofile og lesbiske.

I et tidligere intervju med Blikk om den hemmelige klubben, fortalte lhbt+aktivisten Aasmund Vik, at «det var ingen skap å komme ut av den gang. Det gjaldt å finne en dør inn. En dør inn i et fellesskap».

I 1972 ble lovforbudet mot sex mellom menn opphevet. I Norge i 2023 frykter ikke skeive lenger for rettsstatens forfølgelse og samfunnets utestengelse, men vi har gode grunner til å bli redde for at opparbeidete rettigheter kan forsvinne.

AT DENNE redselen er sterk nå, er ikke tilfeldig. Det er bare ti måneder siden lille Oslo og det skeive miljøet ble rammet av meningsløs terror. Vi ser også uforsonlighetens sanne ansikt i den eskalerende og opphetede debatten om transpersoners rett til behandling i helsevesenet. Og i verden rundt oss er «homofrie soner», drag-forbud, antitrans- og antihomolover på full fart inn i grunnlovene til det vi trodde var noenlunde siviliserte stater.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS