– Det er flaut!

Publisert

Hva betyr Stavanger på skeivå for deg? Blikk spurte fire på Sentrum på skeivå, der lhbt er synlig i bybildet i Stavanger. – For meg personlig betyr Stavanger på skeivå at byen reiser seg opp og sier at folk som har problemer med å respektere lhbt, bare kan roe seg ned og vokse opp. Jeg synes det er flaut at vi må diskutere lhbt i det hele tatt i dag, fordi det er så opplagt at det ikke er noe problem. Men hvis det viser seg at enkelte ikke klarer å respektere homofile og lesbiske, da synes jeg vi må stille opp og si til de folkene at de ikke er kule og at de må ta seg selv sammen, sier skuespiller Kristoffer Joner til Blikk.

Martha Steensnæs, kommunikasjonsrådgiver (Haugesund):

– Det store poenget er at vi er synlige i bybildet og lokalsamfunnet. Jeg synes det er positivt at Stavanger på skeivå blir større for hvert år som går og sprer seg utover kjernemålgruppen, oss som er i 'menigheten'. Selvfølgelig blir festivalen ekstra synlig i et valgår, men mediene er også veldig på. Tidligere var det nesten ingen oppmerksomhet.

Atle Simonsen, politiker (Stavanger):

– Jeg synes det er en veldig flott synlighetsfestival, hvor vi kan vise mangfoldet i Stavanger og der folk får lov til å være seg selv. Det viser at alle mennesker ikke er like, men unike og bør ha alle de samme rettighetene og pliktene i et samfunn.

Linda Vinningland, student (Bjerkreim):

– For meg er det første gangen på festivalen, og jeg synes det er veldig spennende. Det er bra at de står på for en viktig sak og at alle er velkommen. Det er godt å bli kvitt kjønnsbåser, der det ikke går an for gutter å gråte. Vi er bare mennesker, vi er like mye verdt. Det var veldig bra at politikerne snakket om å stemme ved kirkevalget. Jeg er selv kristen, så det er viktig for meg at alle som ikke vil gifte seg i kirken likevel stemmer for å hjelpe venner og bekjente. Vi må stå sammen for å få et varmere og mer inkluderende samfunn.