– Det sko bare mangla!

Publisert

Dragtruppen Stay-Ups besøker Oslo og Elsker med suksesshowet Se & Rør. Under årets Stavanger på skeivå spilte Stay-Ups for fullt hus og publikum svarte med full jubel når gruppa slapp seg og sine gale karakterer løs på scenen. Parodiene rullet over publikum som perler på en snor, fra sketsjer om veskenapping på sydentur til Grand Prix-låter som er så kjedelige at artisten heller sjekker på Grindr. Det skeive publikum i Stavanger lot også Grindr-appen være den kvelden og det samme vil nok hovedstadspublikummet gjøre når Stay-Ups går på scenen på Elsker i kveld, torsdag 1. oktober.– Det var utrolig gøy å stå på scenen under Stavanger på skeivå, sier Jan Rune Holdhus i Stay-Ups til Blikk Nett. – Vi hadde jo egentlig lagt opp, men så ble det en tradisjon å opptre i forbindelse med Stavanger på skeivå, sier han når Blikk Nett møter gjengen på Elsker før kveldens forestilling. I så måte deler Stay-Ups skjebne med en rekke artister, som Raga Rockers og A-Ha, som gjør comeback på comeback.– Litt som levende legender kan du si, sier Tor Ivar Hagen ironisk.

Parodidrag

Stay-Ups så lyset i 2005 da Jan Rune Holdhus, også kjent som artisten J R Harlekin, og Anders Burkey fant ut at de ville live opp homolivet i Stavanger med dragparodier og revyhumor. De debuterte med showet Freske fraspark på Café Sting og siden har de turnert i hele landet, samt deltatt på Kvasi Grand Prix og humorfestivaler. Med tiden fikk de med seg Tor Ivar Hagen og Mio Eyfjord på laget og nå skal de stå sammen på scenen på Elsker i Oslo med showet Se & Rør.– Showet heter Se&Rør fordi det passer godt på oss. Vi driver med parodidrag og parodierer kjente divaer, femme fatales og alt sånt noe, sier Holdus til Blikk Nett og presenterer divakarakterene i Stay-Ups som Mildrid Mois, Irina Smashinova, Torill Tombola og Miss Mio Amore. – Vi er jo opptatt av tabloidstoff og kulørte ting, sier Tor Ivar Hagen og lover at mange kjente artister vil få passet sitt påskrevet i løpet av showet. Publikum får se Liza Minnelli i full utfoldelse, Björk tas hånd om av en psykiatrisk sykepleier, en overeteriske Kate Bush kommer og Madonna går ned i spagat som hun ikke klarer å komme seg opp fra. Noen av numrene synger Stay-Ups selv, andre går på klassisk drag playback.– Uten å avsløre for mye, så kan jeg fortelle at det kommer en vaskeekte Grand Prix-artist på besøk. Det er en hemmelig gjesteartist som mange nok husker fra Grand Prix 1993, sier Jan Rune Holdhus.

En smule ydmyke

Nå får altså Oslo ta del i galskapen fra Stavanger og Stay-Ups spiller to show på Elsker, torsdag 1. og fredag 2. oktober.– Det sko bare mangla, sier Jan Rune Holdhus, men Blikk Nett aner en viss nervøsitet i lokalet. – Nei da! Men jeg føler at vi har litt mer å bevise her i Oslo. Her er det så mange flere aktører og et større publikum, så publikum er vant til gode show. Det er klart vi er litt ydmyke og at vi setter alt inn på å levere et godt show, sier han og får støtte av Tor Ivar Hagen. – Vi vil at publikum skal ha det moro når Stay-Ups står på scenen. At de kobler av, ler og at de blir litt overrasket over vår form for humor. Skal man dømme etter responsen Stay-Ups fikk fra publikum under Stavanger på skeivå, kan «jentene» slappe helt av. Stay-Ups Se & Rør spilles kl. 21 på Elsker, Kristian IVs gate 9, torsdag 1. og fredag 2. oktober. Dørene åpner kl. 20. Billett: kr 200, selges i døra.

Mer info: Stay-Ups på Elsker
Stay-Ups vil se akkurat DEG i publikum når de står på scenen på Elsker: bar, café, klubb torsdag 1. og fredag 2. oktober.Posted by BLIKK on 1. oktober 2015