Taron Egerton as Elton John in Rocketman from Paramount Pictures.
Taron Egerton as Elton John in Rocketman from Paramount Pictures.

Legende på kino og konsert

Filmen tar for seg Elton Johns unge år som musiker og Taron Egerton har hovedrollen som sangeren.

Publisert Sist oppdatert

Rocketman

Norsk kinopremiere, 29. mai.

Mer info: Filmweb.no.

Elton John, Farewell, Yellow Brick Road Tour, Koengen, Bergenhus Festning, 6. juni, kl. 18.

Mer info: eltonjohn.com, bergenlive.no

Elton John (72) kommer til Bergen i juni, men først er det norsk kinopremiere på «Rocketman», som er en musikkspekket film om hvordan han gikk fra å være ukjent sanger til å bli en av verdens største artistlegender.

Sir Elton John er for tida på sin siste verdensturné, «Farewell Yellow Brick Road». Turneen startet i september i fjor, og er forventet å vare i tre år. Tirsdag 4. juni er turen kommet til Bergen. Konserten på Bergenhus Festning - Koengen blir hans eneste konsert i Norge.

Taron Egerton takes flight as Elton John in ‘ROCKETMAN’ from Paramount Pictures
Taron Egerton takes flight as Elton John in ‘ROCKETMAN’ from Paramount Pictures

Karrieren hans strekker seg tilbake til starten av 60-tallet, og han regnes som en av historiens fremste musikere. Elton John har solgt over 300 millioner album, og har blitt tildelt 38 gullplater og 31 platinaplater. Klærne og scene-showene hans er legendariske. I 1998 ble han slått til ridder av dronning Elisabeth II for sitt bidrag til musikk og veldedighet. Han har vært særlig aktiv med å samle inn penger til hiv- og aidsforskning gjennom The Elton John Aids Foundation.

Les også

«Rocketman» har norsk kinopremiere 29. mai. Filmen er regissert av Dexter Fletcher, som også fullførte regien på Queen-filmen «Bohemian Rhapsody» etter at Bryan Singer ble sparket. Filmen tar for seg Elton Johns unge år som musiker og Taron Egerton har hovedrollen som sangeren.

«Alle tror det er en biografisk film. Det er det ikke. Den er en musikal der sangene hans brukes til å uttrykke viktige hendelser i hans liv og følelsesmessige øyeblikk. Han er heller ikke den eneste karakteren som synger i filmen», forteller Egerton til filmmagasinet Collider.com.

Elton John er gift med filmskaperen David Furnish, og sammen har de har to barn.

Powered by Labrador CMS