Urix

Michael Rama, borgermesteren i Cebu City, har gjort diskriminering av lhbt-personer straffbart.
Michael Rama, borgermesteren i Cebu City, har gjort diskriminering av lhbt-personer straffbart.

Filippinsk by forbyr lhbt-diskriminering

Publisert

BORGERMESTEREN I CEBU CITY, hovedstaden i Filippinenes Cebu-provins, underskrev den 19. august en vedtekt som gjør diskriminering av lhbt-personer til en straffbar forbrytelse i byen. Vedtekt 2660 spesifiserer straffer for ulike forbrytelser, så som å ydmyke skeive i offentligheten eller å påføre noen fysisk skade på grunn av deres seksuelle legning.

Trakassering samt verbale og fysiske trusler mot skeive er også straffbart ifølge de nye vedtektene. De som bryter loven risikerer tre til seks måneders fengsel samt en bot på mellom 3000 og 5000 filippinske pesos (500-900 norske kroner) avhengig av det eksakte lovbruddet og rettens vurdering. Borgermester Michael Rama har i de nye vedtektene også inkorporert et krav om opprettelsen av et råd under navnet the Sexual Orientation, Gender Identity, Expression and Sex Characteristics Pride Empowerment Council (SPEC), som vil ha ansvar for at lhbt-befolkningens rettigheter og beskyttelse mot diskriminering sikres.

SPEC skal også utarbeide arrangementer og initiativer som korresponderer med byens planer for utvikling som styrker lhbt-samfunnet. Inntil videre er ikke beskyttelse mot diskriminering av lhbt-personer inkorporert i det nasjonale lovverket, og hver enkelt provins har frihet til å innføre slike lover, eller unnlate å gjøre det. Fra Cebu City legger borgermester Rama til: «Jeg ser veldig fram til dette, for lhbt-befolkningen fortjener god behandling».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS