Film

Dokumentar om Sondre Justad kommer på kino i oktober

Filmen «Riv i hjertet – en film om Sondre Justad» følger Justad fra oppvekst i Henningsvær til konsertene i Oslo Spektrum i november 2022. Se trailer her. 

Sondre Justad
Publisert

Regissør Trond Kvig Andreassen og Sondre Justad møtte hverandre i forbindelse med at Andreassen skulle regissere musikkvideo for Justad. De ble venner. 

Etter at musikeren delte hundrevis av timer med private videoer med regissøren utviklet det som opprinnelig skulle være en film om Justads konsert i Oslo Spektrum i 2022 seg til å bli en film om hele hans liv. 

– Det kjentes som om jeg ga Trond min dagbok fra oppveksten da jeg ga ham alt videomaterialet, sier Justad i en pressemelding. 

Han beskriver en prosess med timevis med samtaler i stuen til Kvig Andreassen. Også om og ting han ikke har vært klar til å snakke om før nå. 

– Da glemmer man at det er mikrofon der og snakker om alt som kompiser, sier Justad.

Selv om Justad hadde gitt Trond frie tøyler, så var det ikke alt som var lett å få med i filmen som altså heter «Riv i hjertet – en film om Sondre Justad». 

– Det er noen ting i filmen som jeg måtte bruke noen år på å overtale Sondre på å ta med. Det er nok ting i filmen som folk ikke vet. Samtidig er det et mysterie Sondre har hatt hengende ved seg i noen år som man kan få svar på om man følger med i filmen, sier Kvig Andreassen i pressemeldingen. 

Så livet passere i revy

Da Justad skulle se filmen for første gang, ble han ifølge pressemeldingen helt utslitt.

– Det var spinnvilt å se en stor del av livet komprimert, en opplevelse av å nærmest se livet passere i revy. Det var helt absurd og slitsomt.

– Jeg har nok ikke forstått hva jeg har stått i i livet mens jeg stod der. Det er ubehagelig og samtidig godt å kjenne på de tingene nå, avslutter Justad.

«Riv i Hjertet – en film om Sondre Justad» er produsert av Fenomen Studios, og distribueres av Ymer Media. Filmen har premiere på kino over hele landet 18. oktober, 27. september er det førpremiere på Odeon i Oslo.

Powered by Labrador CMS