Film

Italiensk transeufori

«Into My Name» foregår i den italienske byen Bologna og følger Nico, Leo, Andrea og Raff, i 20- og 30-årene, mens de starter sin kjønnsovergang og navigerer i den binære verdenen.

Publisert

LIKE FØR VERDENSPREMIEREN på filmfestivalen Berlinalen i februar i år, ble den italienske dokumentarfilmen «Nel Mio Nome» (på engelsk «Into My Name») en snakkis da det ble kjent at Elliott Page hadde knyttet seg til filmen som medprodusent. Den amerikanske skuespilleren som kom ut som trans 1. desember 2020, skrev i en uttalelse at «den er en meditasjon på transmenneskelighet, og jeg har aldri sett en lignende film».

«Nel Mio Nome» er et portrett av fire transmaskuline venner som bor i Bologna-området i Nord-Italia. Dokumentaren skildrer deres vennskap og individuelle personligheter mens de reflekterer over temaer som kjønnsuttrykk og interesser. Podkasten til Leo, en av de fire vennene, danner rammen for filmens historie. Det amerikanske bransjebladet Indiewire skriver at han «bevisst ikke stiller spørsmålene de har måttet svare på hele livet, til leger og foreldre og offentlige enheter, om hvorfor eller hvordan, eller når de visste at de var trans».

Leo og regissør Nicolò Bassetti lar heller svarene komme fram etterhvert, gjennom historiene om livene deres. Sistnevnte konsulterte sin egen transsønn Matteo under filmens utvikling som ifølge kritikerne gir den en fortrolig intimitet.

«Å vite at Bassetti konsulterte tett med sin transsønn gjennom hele produksjonen, er så vakkert for meg og jeg tror at levd erfaring og innsikt er tydelig i filmens perspektiv», sier Page.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS