Dra til sjøs

Publisert

Blikk gir deg oversikt over noen av sommerens mest spennende cruise-opplevelser. R Family Vacations i USA er det første reiseselskapet som helt og holdent retter seg mot homofile og lesbiske. I 2004 arrangerte de verdens første homo-cruise. Siden da har flere reiseselskap fulgt etter og det finnes mange muligheter enten du vil dra på vinsmaking i Sør-Frankrike, feste i Tel-Aviv eller oppleve Alaskas høye fjell og dype fjorder.

Oppvarming til Skeive Dager

Rute:

Oslo til Fredrikshavn

Om:

Skeive dager varmer opp til pride og inviterer til cruise med blant andre Bobbysocks, Konger for en kveld, masse dj's, skeiv kunst og skeive filmer.

Dato:

15.mai til 16.mai

Mer info:

Pridecruise.no

Utforsk Alaska

Rute:

Seattle til Alaska Innside Passage

Om:

Skipet «The Norwegian Pearl» byr på en unik opplevelse når de tar oss med på tur gjennom Alaska Innside Passage. Alaska kan by på uberørt villmark med høye fjell, spektakulære isbreer, rolige fjorder og ikke minst et spennende dyreliv. Denne perioden er også den beste tiden på året for å et unikt syn av hvalene.

Dato:

5.september til 12.september

Mer info:

Aquafestcruises.com

Gresk seiltur

Rute:

Rundtur rundt Athen

Om:

Seilskuten «Panorama» tar deg med på en unik seiltur i åtte dager på de greske øyer. Opplev små eksklusive øyer i Egeerhavet som er kjent for sine pittoreske landsbyer, vakre strender og mat i verdensklasse.

Dato:

20.august til 27.august

Mer info:

Iglta.org

Vinsmaking i Sør-Frankrike

Rute:

Arles til Paris

Om:

Finn ut hvorfor Van Gogh ble så inspirert av byen Arles og få et unikt innblikk i den sør-franske historien. Den turoperatøren Olivia, som er USAs største på cruiseturer for lesber, har lagt opp til flere guidete turer og vinsmaking på noen av Frankrikes eldste vinmarker langs Rhône-elven.

Dato:

20.juli til 27.juli

Mer info:

Olivia.com

Antikke utflukter. Moderne moro

Rute:

Venezia til Athen

Om:

Se antikkens verden fra verdens mest moderne cruiseskip. På ti dager får man et unikt innblikk i noen av Middelhavets vakreste byer og steder. Reisen starter i Venezia og går innom Dubrovnik og den frodige øya Korfu før det blir to dager i majestetiske Istanbul hvor alt ligger til rette for sightseeing, shopping og festing. Deretter blir det en avslappende dag på sjøen med aktiviteter ombord før turen går videre til Mykonos og Santorini.

Dato:

16.august til 24.august

Mer info:

Atlantisevents.com

Cruise i Middelhavet

Rute:

Athen til Barcelona

Om:

Cruiset tar deg med på reise fra mytiske Athen til underverkene i Israel. På ni uforglemmelige dager får du mulighet til å oppleve fem forskjellige land og vakre europeiske storbyer som Roma, Barcelona og Marseille. Det er lagt opp til å tilbringe natta i Tel-Aviv, noe som gir god tid til både sightseeing og festligheter.

Dato:

24.august til 2.september

Mer info:

Happygaytravel.com

Baltisk Pride Cruise

Rute:

København til Amsterdam

Om:

Opplev det beste av Nord-Europas kultur og homoliv. Reisen starter i København og går innom Estland, Russland, Finland og Sverige, før den avsluttes med overnatting i Amsterdam akkurat i tide til å få med seg priden.

Dato:

29.juli til 8.august

Mer info:

Happygaytravel.com

Gresk eventyr

Rute:

Rundtur rundt Athen

Om:

Reisen starter med to dager i Athen med shopping og en guidet sightseeing-tur. Deretter vil den ekslusive seilskuta «Panorama» ta deg med til havs for å utforske de greske øyer. Turen inkluderer to overnattinger på populære Mykonos.

Dato:

17.august til 27.august

Mer info:

Happygaytravel.com