Drag

Ny åpen scene for maskulin og alternativ drag

Konseptet Kings and Things vil foregå tre ganger i høst på Kafé Mir i Oslo. Første gang er i kveld.

Levi Lyst (Hanne Fagerjord Karlsen) og Triptree (Syv Elstad Rehnlund) står bak konseptet Kings and Things.
Publisert

Kings and Things er en åpen scene for nye og erfarne artister som driver med maskulin og/eller alternativ drag.

Bak prosjektet står drag kingene Levi Lyst (Hanne Fagerjord Karlsen) og Triptree (Syv Elstad Rehnlund.)

Begge jobber for den frivillige organisasjonen Boisworkzone som fremmer maskulin og alternativ drag, og som ble startet av Katinka Steensgaard ii 2021. 

– Vi opplever at drag kings og andre artister som går litt andre veier enn det tradisjonelle drag queen-uttrykket fremdeles er en minoritet. Vi ønsker derfor å gi disse artistene en plattform, hvor det også vil være fokus på å styrke fellesskapet i miljøet, sier de i en pressemelding.

Målet med Kings and Things er å få miljøet til å vokse og utvikle seg.

– Det er alltid rom for flere artister.

Møteplass for skeive

Til Blikk forklarer de at for dem betyr alternativ drag «artister som utfordrer selve kunstformen, og forventningene til hva drag kan være.»

– Tradisjonelt er drag forbundet med glamorøse drag queens, men det finnes mange artister som tolker drag uttrykket på et helt annet vis. Enkelte kaller seg drag creatures eller drag things og kan ligne fabelvesener, monstre eller romvesener.

Som eksempler på dette peker de på TV-serien Dragula, blant annet.

– Målgruppen er alle som er interesserte i drag, og som muligens er interesserte i å komme inn i drag miljøet. Vi håper på å skape en hyggelig møteplass for skeive.

Kings and Things vil skjer på Kafé Mir i Oslo 20. september, 18.oktober og 22.november. Arrangementet er gratis for publikum. 

 

 

Powered by Labrador CMS