Urix

Drapstruet etter 7-Eleven-samarbeid

Den svenske dragartisten Imaa Queen blir drapstruet etter samarbeid mellom organisasjonen Regnbågsfonden og kjeden 7-Eleven.

Imaa Queen deltok i Sveriges utgave av RuPaul’s Drag Race i 2023.
Publisert

I forbindelse med Stockholm Pride lanserte 7-Eleven er regnbuekopp, hvor deler av inntektene fra salget går til den svenske organisasjonen Regnbågsfonden.

Som del av kampanjen laget Regnbågsfonden og 7-Eleven en rekke videoinnslag med dragartisten Imaa Queen, kjent fra den svenske utgaven av RuPaul’s Drag Race.

Initiativet førte til hat og drapstrusler mot Imaa Queen. Blant kommentarene på 7-Elevens sosiale medie-plattformer kom direkte trusler, som:

«Hej din äckliga transa hoppas du mår skit ta självmord äckel missbildade fittunge inavel gånger 6000», «Så fucking missbildad» og «Men gå och dö faan jävla äckel», og «Ärlig människa man vet att hans föräldrar inte älskar han».

– Jeg har ikke opplevd så mye hat tidligere, og var ikke forberedt på så ekstreme tilbakemeldinger når jeg bestemte meg for å være med på dette samarbeidet, sier Imaa Queen i et intervju med svenske QX.

Hat og trusler til tross. Imaa Queen opplever at 7-Eleven tar ansvar, og de har moderert kommentarfeltene på sine sosiale plattformer.

– 7-Eleven vil være en stemme som bidrar til et åpnere samfunn, og vi er glade og takknemlige for dette samarbeidet med Imaa Queen, sier Lennart Schultz, markeds- og kommunikasjonssjef for 7-Eleven og Reitan Convenience Sverige.

– Dessverre bekrefter disse kommentarene funnene i rapporten Alltid Öppna som vi har gjort sammen med Regnbågsfonden, og som viser en økende uro for lhbtq-personers rettigheter i Sverige, sier Schultz til QX.

Powered by Labrador CMS