Urix

Alexis Tsipras vil innføre likekjønnet ekteskap i Hellas og gi skeive foreldrerettigheter hvis partiet Syriza vinner valget i mai.
Alexis Tsipras vil innføre likekjønnet ekteskap i Hellas og gi skeive foreldrerettigheter hvis partiet Syriza vinner valget i mai.

Opposisjonen lover ekteskap i Hellas

Publisert

Opposisjonen i Hellas lover i forkant av valget i mai at de vil sørge for at alle likekjønnede par får rett til å gifte seg og til å ha foreldreansvar. Hellas vil dermed kunne bli det første landet med en dominerende ortodoks kirke som legaliserer likekjønnet ekteskap.

Leder for det venstreorienterte opposisjonspartiet Syriza, Alexis Tsipras, slapp nyheten under et arrangement for partiets ungdomsorganisasjon i april. Den tidligere statsministeren pekte på at Hellas bør følge EU-resolusjonen fra 2021. Den oppfordrer medlemslandene til å likestille homofile og lesbiskes pars rettigheter med den øvrige befolkningen.

Homoekteskap er legalisert i det meste av Vest-Europa, utenom Italia og Hellas. Her er det i likhet med mange land i Øst-Europa, foreløpig bare partnerskapslover. Partnerskapsloven i Hellas ble innført i 2015. Også den gang var Tsipras regjeringssjef.

Ifølge meningsmålinger leder Tsipras mot sittende statsminister Kyriakos Mitsotakis. Men marginene er små.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS