El Angel
El Angel

Dødsengelen til BIFF

En romantisk og homoerotisk «Bonnie and Clyde».

Publisert Sist oppdatert

DEN KRITIKERROSTE ARGENTINSKE FILMEN «El Angel» forteller historien om hvordan raneren, morderen og kidnapperen Robledo Puch gjorde seg fortjent til kallenavnene «Den sorte engelen» og «Dødsengelen» da han herjet i Buenos Aires på begynnelsen av 70-tallet. Den blir vist under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) fra 25. september til 3. oktober.

Filmen portretterer den virkelige seriemorderen som i 1971 var 17 år med blonde krøller, et yndig ansikt og en sjarmerende fremtoning, men uten verken samvittighet eller moral.

Da han møter Ramòn Peralta på sin nye skole, blir han umiddelbart interessert og ønsker kontakt, noe han får ved å brenne ham i nakken med en blåselampe. Filmen er delvis basert på livet til Puch som har sittet inne lengst i argentinske fengsler, i over 46 år. Da han ble arrestert i 1972 var han 20 år, og hadde allerede en lang periode med drap, voldtekter og væpnede ran bak seg – alt i samarbeid med partneren Ramòn. I virkeligheten samarbeidet Puch på forskjellig tidspunkt med to forskjellige menn som begge ble drept.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS