Elektrisk kvinnekveld

Publisert

I samarbeid med Lesbisk Onscreen arrangerer Skeive dager det som muligens blir den tøffeste kvinnekvelden noensinne. Den lesbiske duoen Fagget Fairys bidro til å samle 1300 lesber på Fjorårets kvinnekveld på Rockefeller. I år leverer Skeive dager et enda mer solid program for jentene. Kanskje takket være samarbeidet med jentene bak nettstedet Lesbisk Onscreen. – Det er ikke sånn at de ikke har satsa på jentene, men de har kanskje manglet litt mobiliseringskraft om hva jentene selv har lyst til. Det er hvert fall positivt at de ønsker å forbedre seg og satse mer på kvinnekvelden. Og vi er glade for at de ville ha med oss i planleggingen, sier Heidi Christensen Gaukås, den ene halvdelen bak nettstedet Lesbisk Onscreen.

– Hva kan vi forvente av årets kvinnekveld?

– Et Rockefeller fylt med festglade damer som vil få en fantastisk opplevelse. Jeg har ikke vært på så mange kvinnekvelder selv, men vi satser stort. Jeg skal være forsiktig med å si at dette blir den beste kvinnekvelden, men det blir utvilsomt en jævlig bra kveld, fastslår Gaukås som selv håper på over tusen gjester. – Jeg håper vi får se mange glade og fornøyde mennesker i alle aldre. Det aller viktigste med kvelden er at folk skal ha det morsomt.

Musikalsk fyrverkeri

Sammen med Skeive dager har de klart å huke tak i popbandet Elektra og elektronikapop-fenomenet Lucy Swann til kvinnekvelden på Rockefeller 25.juni.– Vi er veldig fornøyde med programmet. Vi tror både Elektra og Lucy Swann vil falle i smak. Det er lagt opp til gode konsertopplevelser i tillegg til at det selvfølgelig blir full fest, lover Gaukås. Siden norsk-engelske Lucy Swann slapp sin første soloplate tidligere i år, har norske musikkanmeldere vært rause med superlativene. Hun omtales som det friskeste og mest fengende i norsk popmusikk på lenge. Lydverket går så langt som å kalle henne et populærmusikalsk fyrverkeri og har store forventinger til 28-åringen. Det er ikke uten grunn at Øyafestivalen har booket henne, men først får vi altså muligheten til å oppleve henne med tusen andre lesber på Rockefeller.– Lucy Swann er en helt unik artist. Vi tror hun blir tatt godt imot. Hun har en helt utrolig sceneopptreden og en fantastisk stemme som hun kombinerer med elektronikaelementer, forklarer Gaukås. Det skeiveste bidraget på kvinnekvelden vil det islandske jentebandet Elektra stå for. De endte på 3.plass i den nasjonale Melodi Grand Prix-finalen i fjor. I vinter slapp de singelen «I Don't Do Boys», og musikkvideoen til låten har fått stor oppmerksomhet på skeive blogger og websider verden over. (Grunnen ser du nederst i saken.) – De har utrolig fengende musikk og låten «I Don't Do Boys» får man garantert på hjernen. Musikkvideoen er kontroversiell og kul og jentene er rocka og kule. De har lovet et hett sceneshow og det tviler vi ikke på, sier Gaukås.

Dragkings og damebar

Det er ikke bare på musikkfronten det blir liv. På John Dee blir det dragkingshow med Oslos tre eneste dragkinggrupper; Noen Karer, Konger For En Kveld og Bitch Boys.– Her er det mulighet for å få en smakebit av hva vi har av dragkings i Oslo. De vil vise utdrag fra showene sine. Det vil gå litt parallelt med konsertene, men det er fullt mulig å få med seg begge deler. Onsdag 23.juni åpner Pride park og da blir det egen bar for damene. Også her har jentene i Lesbisk Onscreen en finger med i spillet. Christensen kan fortelle om et variert program med masse dj's, filmquiz, debatter og dragking-workshop.– Det er veldig positivt at Skeive dager har så mange tilbud rettet mot damene også. Det kommer til å være en fantastisk stemning fra start til slutt. Dette må lesbene sørge for å få med seg, oppfordrer Christensen. Kvinnekveld, fredag 25. Juni, klokken 22.00, Rockefeller. Alder: 18 år. CC: 200 kr. Billetter kan kjøpes i infoteltet i Pride park, via Billettservice eller i døra.

For mer info og fullstendig program i Pride park se:

skeivedager.no

Elektra - I Don't Do Boys

: