Elisa Kragerup har gjort kometkarriere i Danmark. I 2015 fikk hun den danske Kronprinsparets kulturpris.
Elisa Kragerup har gjort kometkarriere i Danmark. I 2015 fikk hun den danske Kronprinsparets kulturpris.

Skamløst teater

Stjerneregissøren Elisa Kragerup gjør suksess med seksualitet på teaterscenen, men i mange år skammet hun seg for sin egen.

Publisert Sist oppdatert

Forbudne frukter er det mange av i regissør Elisa Kragerups forestilling «Dekameronen». Selv står hun og støtter seg mot den største av dem alle på scenen i Nationaltheatret, et digert rødt eple som elskerne i teaterstykket etter planen skal forsvinne inn i. Eplet symboliserer alt det mennesket begjærer som samfunnet ikke gir det lov til å begjære.

Historien i teaterstykket finner sted i Italia i 1348. Ti mennesker flykter fra pesten. Av frykt for det som truer, barrikaderer de seg under samme tak. For å få tida til å gå begynner de å fortelle hverandre historier om sorg, kjærlighet, lyst og lengsler. Dette er rammen for «Dekameronen» som er basert på Giovanni Boccaccios bok med samme tittel.

– Menneskene går fra å være redde til å slippe fri fra frykten gjennom historiene de forteller, sier Elisa Kragerup som har latt seg fascinere av Boccaccios komiske, rørende og erotiske skildringer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS