Sport

Saksøker Rowling og Musk for grov hets

Imane Khelif har anmeldt X, JK Rowling og Elon Musk for trakasseringen hun ble utsatt for under OL. Nå skal de etterforskes for grov netthets.

«Etter å ha vunnet OL-gull i Paris, har bokseren Imane Khelif bestemt seg for å ta en ny kamp for rettferdighet, verdighet og ære», sier advokaten hennes.
Publisert

Bokseren Imane Khelif, som tok OL-gull i 66-kilosklassen, har anmeldt den sosiale nettverkstjenesten X (Twitter) for grov netthets.

Etter fransk lov betyr det at søksmålet ble reist mot ‘ukjente personer’.

Nabil Boudi, den Paris-baserte advokaten til Imane Khelif, sier til nettstedet Variety at JK Rowling og Elon Musk er navngitt i anmeldelsen som ble levert inn til franske justismyndigheter fredag i forrige uke.

Begge, som er kjente transfober, har brukt sosiale plattformer til å angripe den olympiske mesteren med udokumenterte påstander om at hun ikke hørte hjemme i kvinnenes boksekonkurranse.

De fleste angrepene mot Khelif kom via sosiale medier, spesielt på X, og eskalerte da kjente personer som X-eieren Musk og JK Rowling ytret seg om bokseren. Musk har 195 millioner følgere mens Rowling har 14,2 millioner.

«Det sikrer at påtalemyndigheten har full handlingsfrihet til å kunne etterforske alle involverte, inkludert de som kan ha skrevet hatefulle meldinger under pseudonymer», sier Boudi.

Det kan de gjøre selv om anmeldelsen inneholder noen navngitte personer, ifølge advokaten.

«JK Rowling og Elon Musk er navngitt i søksmålet, blant andre,» sa Boudi som la til at også Donald Trump kan etterforskes for sine feilaktige og hatefulle påstander.

Eks-presidenten la blant annet ut en melding om Khelif som sa: «Jeg vil stenge menn ute fra kvinneidrett!», og fikk støtte fra Musk i et X-innlegg.

«Trump tvitret, så uansett om han er navngitt i søksmålet vårt eller ikke, vil han uunngåelig bli undersøkt som en del av påtalemyndighetens arbeid med saken, sa Khelis advokat til Variety.

 

Powered by Labrador CMS