Intervju

Benestads jobb er å være synlig

– Jeg har ingen ambisjon om å være kvinne og heller ingen ambisjon om å være mann. Jeg er noe tredje eller fjerde, og det har jeg det veldig godt med, sier Esben Esther Pirelli Benestad, som er aktuell med boka «Mitt liv som hun og han og hen».

– Den Gud ga en begavelse, ga Gud også et embete. Jeg lærte tidlig at posisjoner ikke i seg selv gir autoritet, sier Esben Esther Pirelli Benestad til Blikk.
Publisert Sist oppdatert

Lege, spesialist i klinisk sexologi og Professor Emerit i sexologi ved Universitetet i Agder, Esben Esther Pirelli Benestad, er aktuell med boka «Mitt liv som hun og han og hen», en av mange bøker med transtematikk som har kommet på markedet dette året.

Luca Dalens Espseths «Født i rett kropp», og Daisy Sælen Hafstad og Jan Elisabeth Lindviks «Mine dager og herrer og alt midt imellom» kom begge ut tidligere i år, og neste ut var Molly Øxnevads «Spiro».

– Vi slår tilbake, sier Benestad stolt og slipper Blikk inn på hotellrommet ved Slottsparken i Oslo. Her varmet Benestad opp til torsdagens slipp av boka på London Pub.

– Jeg er veldig spent på hva folk vil synes om boka. Den er mangfoldig, sier hen om boka som er delt i fem perioder.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS