Oslo Pride-parade 2017. Foto: Reidar Engesbak.

– En historie verdt å kjempe for

FRI har sluppet årets Pride-kampanje. Kampanjen «En historie verdt å kjempe for» markerer at det 50 år siden Stonewall-opptøyene, som ble starten på den moderne lhbt-bevegelsen.

Publisert

FRI har sluppet årets Pride-kampanje. Kampanjen «En historie verdt å kjempe for» markerer at det 50 år siden Stonewall-opptøyene, som ble starten på den moderne lhbt-bevegelsen.

– Mange blir sjokkert når de hører at homoseksualitet var kriminelt og en psykiatrisk diagnose til midten av 70-tallet, og at transpersoner måtte gjennomgå kastrering fram til 2016. Enda færre kjenner til hvordan frigjøringa skred frem, sier FRI-leder Ingvild Endestad om kampanjen «En historie verdt å kjempe for» som ble lansert i dag.

Som minoritet trenger vi å kjenne vår historie for å vite hvor vi kommer fra.

– Og som storsamfunn trenger vi å kunne historia for å ikke gjenta våre feilgrep. Historien vår er enkeltmennesker som har valgt og våget. Fra de som har gått i front for rettigheter til de som har forandret verden med å velge å være åpen. Vår felles historie er sammenvevd av enkeltpersoners mot og et fellesskap som starta før vi ble til og som fortsetter når vi er borte, sier Endestad.

Fortell historien din

Gjennom årets kampanje ønsker FRI å fortelle den kollektive skeive historien gjennom enkeltpersoners innsendte historier. Foreningen ønsker at folk fra hele Norge forteller om årstall og hendelser som har betydd noe spesielt for dem. Det kan være året de kom ut til bestemor, sommeren de for alvor ble forelsket, året de fikk riktig kjønn i passet og første gang de med loven i hånd kunne fri til kjæresten. På Instagram-kontoen @pride50aar kan du lese andres historie og om du vil dele dine bilder og historie kan de sende dem til e-postadressen historie@foreningenfri.no

I årets kampanjefilm vises betydningsfulle øyeblikk og høydepunkter fra norsk homohistorie.

Powered by Labrador CMS