Oljebyens rosa høydepunkt, Stavanger på Skeivå (SPS), byr på fest, underholdning, debatter, homogate, talkshow, ungdomsarrangementer, artister og dj-er fra 31. august til 4. september.

Festivalen åpnes av ordfører Leif Johan Sevland før vokalist, komponist og låtskriver Hanna Sørvåg entrer scenen. Sørvåg skrev sammen med Fredrik Kempe «My Heart is Yours» som Didrik Solli-Tangen sang i fjorårets Melodi Grand Prix. Hun deltok selv i år med «You’re Like A Melody» og kom til den nasjonale finalen i Oslo Spektrum. Sørvåg har også jobbet med kjente låtskrivere som har skrevet sanger for Cher, N’Sync, Backstreet Boys, Tina Turner og Kylie Minogue.

SPS er en av de største homofestivalene i Norge og arrangeres i år for trettende gang. Den har sørget for at idrettsfokuset har blitt debattert både i hovedstadspressa og på tv. Kreativiteten har brakt dem til David Lettermans talkshow med brusen «Homo light». Viktigst for mange siddiser og tilreisende er likevel det sosiale, og hovedfesten «Skeivånattå» samler hvert år rundt 500 festglade homser og lesber.

I år blir det quizkveld på MaMi Open Mind, talkshow med Elisabeth Hovland, og bokprat – hit kommer forfatter og tidligere nestleder i LLH, Guro Sibeko. Fra å ha tatt for seg råskap, sex og bedrag i debutboka «Vingespenn» og grenseløs action om klimakrisen i «Ctrl+Alt+Delete», kom hun i april med barneboka «Blodmånenatta».

Ungdomskonferanse

Stavanger kommune inviterer til sin årlige ungdomskonferanse «Eg e den eg e». Elevrådsrepresentantene fra alle ungdomsskolene i Stavanger deltar og får høre ungdom fra LLH Rogaland fortelle om det å være homo. Forfatter og tidligere bedehussanger Arnfinn Nordbø forteller sin historie om hva som skjedde da han kom ut som homofil.

Fredag blir det glitrende kostymer og parodier i humorshowet med Geir Lillejord, Dean Erik Andersen og Cårejånny Enderud når Telemarks røde rose, Berit Bislett, hennes opphav, Muttern, og den litt spesielle danske venninnen Gitte Fisse pluss mange flere gjester byen med showet «Allsang på Kanten2». Showet har gått for fulle hus med ekstranumre i Kragerø i sommer. Etterpå blir det party på HoT Open Mind.

Avslutningsfesten «Skeivånattå» byr på vibrerende danserytmer fra Deejay Jonny fra klubben WONK i Malmö som er en av svenskebyens mest populære dj-er. Dagen etter er det Skeiv i sjelå-messe i St. Petrikirken. 

Mer info: skeiva.no