Film

En ung homofil soldats reise gjennom førstegangstjenesten

Publisert

25-åringen Ellis French har tilbrakt det siste tiåret på herberger for hjemløse og på gata, og bestemmer seg for å endre livet sitt radikalt. Han besøker moren som er fengselsbetjent i New Jersey og har kastet han ut av hjemmet for å være homofil da Ellis var 16. Hos moren finner han fødselsattesten sin og kan slik sikre seg en plass i militæret. Året er 2005 og krigene i kjølvannet av 9/11 raser – og militæret er godt inne i Don’t Ask, Don’t tell-epoken.

Ikke overraskende blir Ellis ved førstegangstjenestens oppstart møtt med løfter om at militæret vil bryte han ned totalt. Slik skal han og de andre rekruttene bli til bedre og modigere utgaver av seg selv.

I selvbiografiske The Inspection (2022) følger regissør Elegance Bratton unge Ellis gjennom den nådeløse treningen han gjennomgår, og filmen er både en kjærlighetshistorie og et snev av et kjærlighetsbrev – om enn ambivalent – til militæret. Regissøren baserer alt på sin egen historie, og filmen romantiserer på ingen måte livet i militæret. Mobbing og delvis også sadisme er en del av hverdagen.

Ellis opplever voldelig homofobi, herunder et brutalt angrep i en fellesdusj. En annen rekrutt, Ismail, blir utsatt for anti-muslimsk mobbing. Ondskapen gjør til tider vondt å se på, men filmen har også øyeblikk med kameratskap, nærhet og humor.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS