– Endelig!

– Jeg vil gratulere hele Norge med dagen, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen i Åpen folkekirke.

Publisert

Kirkemøtet har nå satt et offisielt punktum for diskriminering av lesbiske og homofile par i kirken. – Jeg vil gratulere hele Norge med dagen, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen.

Med et stort flertall vedtok Kirkemøtet i dag at også likekjønnede par skal få gifte seg i sin lokale kirke. Den nye vigselsliturgien skal kunne brukes av alle par allerede fra 1. februar.

– Jeg vil gratulere hele Norge med dagen. Endelig skal alle par få gifte seg i sin lokale kirke. Det kan skje allerede fra onsdag. I dag feirer vi kjærligheten, sier leder i Åpen folkekirke Gard Sandaker-Nielsen.

Den nye liturgien som innføres kan benyttes av alle og alle som ønsker å gifte seg i sin lokale kirke fra 1. februar er velkommen.

– Dette er dagen da vi skal juble og glede oss. Samtidig er det en dag hvor vi skal takke. Vi står på skuldrene til de som har gått foran og banet vei. Deres mot og utholdenhet har stor del av æren for at vi nå har kommet over målstreken. En spesiell takk til alle i og rundt Åpen kirkegruppe, sier Sandaker-Nielsen.

Åpen folkekirke vil jobbe videre for at kirken blir åpen for alle.

– Åpen folkekirke har nå levert på vårt viktigste valgløfte ved Kirkevalget i 2015. Jeg vil takke alle som stemte på oss. Uten deres stemmer hadde vi ikke fått til dette. Vi ønsker en kirke som arbeider mot diskriminering og fremmer menneskeverdet. Vi ønsker oss en folkekirke som både er åpen og tilgjengelig, avslutter Sandaker-Nilsen.

Les også: Ny vigselsliturgi vedtatt