Urix

«En sterk familie er forutsetningen for en sterk nasjon. Dette må vi jobbe for. Nå i det siste har de begynt å introdusere lhbt i samfunnet vårt. Sammen med lhbt har de forsøkt å knekke vår familiestruktur», uttalte Recep Tayyip Erdoğan i oktober.

Erdoğan vil endre grunnloven for sterkere «familieverdier»

Publisert

TYRKIAS PRESIDENT, Recep Tayyip Erdoğan, forklarte den 7. oktober til opposisjonspartiet CHP at det ikke var tilstrekkelig at CHP nå, som Erdoğan selv, ønsket å endre grunnloven for å sikre kvinners rett til å bære hijab. Som enda en forutsetning for hans egen godvilje, vil Erdoğan også sikre seg at opposisjonen er med på å endre grunnloven i retning sterkere «familieverdier», altså lover som ekskluderer skeive. CHP har tolket Erdoğans kommentarer som forsøk på å presse dem opp i et hjørne, men presidenten har ikke latt seg stoppe av kritikken fra opposisjonen:

«Familiekonseptet er uunnværlig for oss. En sterk familie er forutsetningen for en sterk nasjon. Dette må vi jobbe for. Nå i det siste har de begynt å introdusere lhbt i samfunnet vårt. Sammen med lhbt har de forsøkt å knekke vår familiestruktur. Så nå må vi gjøre det som skal til», forklarte Erdoğan, og la til: «Nå får vi se om CHP virkelig tør å vise seg som tilhengere av stødige familieverdier». Erdoğans kommentarer kom bare to uker etter at hundrevis av mennesker deltok i en anti-lhbt-demonstrasjon i Istanbul i september, på oppfordring fra en rekke konservative foreninger.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS