Hunter Schafer t.v. og Zendaya
Hunter Schafer t.v. og Zendaya

Marginal grensesetting fortsetter

Jules spilles av modellen, skuespilleren, artisten og lhbt-aktivisten Hunter Schafer (20), som også er transkvinne.

Publisert Sist oppdatert

Euphoria

USA (2019).

Serieskaper er Sam Levinson.

Sesong 1 på HBO, premieredato for sesong 2 er ikke satt.

DA DEN AMERIKANSKE SERIEN «Euphoria» ble sluppet i juni, spredte det seg sjokkerte jubelrop på sosiale medier. Historien om ungdom som prøver å navigere seg gjennom livet med sex, dop, festing og marginal grensesetting, skapte reaksjoner og engasjement hos seerne. Serien får nå en ny sesong.

«Euphoria» følger amerikanske high school-elever, som alle har sine utfordringer. En av dem er 17-åringen Jules, ei transjente som nettopp har flyttet til byen sammen med faren sin. Allerede i første episode går hun på sextreff med eldre menn hun har truffet via dating-apper.

Jules spilles av modellen, skuespilleren, artisten og lhbt-aktivisten Hunter Schafer (20), som også er transkvinne. Serien har særlig fått skryt for den respektfulle behandlingen av Jules’ kjønnsidentitet, som ikke framstilles som et problem blant de hun blir kjent med på den nye skolen.

«Det trengs flere transroller der karakterene ikke bare dealer med å være trans, de er transfolk med andre problemer enn å være trans. Vi er så mye mer komplekse enn identiteten vår», sa Schafer til Varity i forbindelse med lanseringen av serien.