I dag åpner Pride Park på Rådhusplassen og statsminister Erna Solberg kommer. I tillegg kan du delta på Pride House, spise skeiv lunsj og gå på vernissage i Rådhusgalleriet.

PRIDE HOUSE
Kl 12-13.30: Moving our movement
Skeiv Verden og den amerikanske ambassaden inviterer til en interaktiv workshop ledet av Beth Zemsky.

Kl 13.45-15.15: Workshop for journalister
Hvilket etisk ansvar har journalister til å eliminere hatprat og stereotype fremstillinger? Journalistikk fungerer i et rammeverk av verdier. Når vi forstår dette er vi bedre rustet til å identifisere og håndtere hatmeldinger. Workshopen er ment for journalister og studenter, og har som mål å gi praktiske og teoretiske verktøy for norske journalister å skrive om kjønnsmangfold og seksuelle minoriteter.

Kl 15.45-17.15: Coming Out in Israel and the Middle East
Hvordan er det å være lhbt i Israel og Midtøsten? Hvilke rettigheter har man, hvilke utfordringer står man overfor, og hva kan gjøres for å bedre situasjonen for lhbt-personer i Midtøsten? Israels ambassade i Oslo har invitert gjester fra Israel, Palestina og Tyrkia til å diskutere spørsmål knyttet til å lhbt-situasjoner i Midtøsten.

Kl 17.30-19: Trans* Human Rights
RFSL gir en oversikt over trans*-menneskerettigheter i Nord-Europa og den siste utviklingen i Sverige, Europa og globalt, om bevegelsen bort fra tvangssterilisering, psykiatrisk stigma og marginalisering. Foredrag ved Maria Sundin fra LLHs svenske søskenorganisasjon RFSL.

Kulturhistorisk museum, Frederiks gate 2

PRIDE PARK
Parken på Rådhusplassen ved Oslo rådhus åpner portene kl 15.

Kl 17: Møt bamsene. Bamseklubben har sin egen bar i Pride Park og inviterer til bingo kl 19.

Kl 17.30: Åpning og vernissage for Skeive kunstnere. 40 kunstnere stiller ut skeiv kunst i Pride Park og Oslo kommunes kulturbyråd Hallstein Bjercke står for åpningen.

Kl 19.30: Ladies Corner. Presentasjon av noen av de kvinnelige kunstnerne som stiller ut i Art Area i Pride Park.

Kl 20: Offisiell åpning. Linnea Dale, Bow to Each Other, Opera til folket og Hector Lopez opptrer på LLH og Oslo Prides offisielle åpningsshow i Pride Park på onsdag 25. juni. Og statsminister Erna Solberg står for den offisielle åpningen av parken.

Kl 22: Velkommen til Pride Park og åpningsfest i housbaren med Haus Of ill Repute fra Sydney, Australia. Gratis, aldersgrense 20 år.

ANDRE ARRANGEMENT
Skeiv lunsj med lansering av faktaheftet LHBT: Status 2014
I LHBT-senterets nye faktahefte oppsummeres forskningen fra de siste årene på en oversiktlig og lettfattelig måte. Målet er at faktaheftet skal benyttes for å inkludere et lhbt-perspektiv i alle sektorer.
Program: Kl 11: Queer quiz. Hva kan du om LHBT, ved Hanne Grasmo
Kl 11.15:Temapresentasjoner: «Kall meg John, ikke Shiloh». Barn og Kjønnsmangfold, ved Mona Renolen.
Mer lønnsomt med rosa arbeidsliv, ved Hanne Grasmo.
Gammel og homo. Verdige tjenester for alle i eldreomsorgen, ved Bjørn Lescher-Nuland
Kl 11.40: Lansering av heftet med bobler og fingermat
LHBT-senteret, Stensberggata 27, 7. etasje.

Oslo Pride Run
For andre år på rad arrangeres Oslo Pride Run i samarbeid med Sognsvann Rundt Medsols. Oslo Pride Run er et 3.3 km langt løp rundt Sognsvann. Oppmøte kl 17.30 for avhenting av tidtakerbrikke. Påmelding via oslofrontrunners.com. Deltakeravgift kr 50.

Oslo Fagottkor: 10 years of happy
Oslo fagottkor feirer tiårs jubileum med festshowet 10 Years of Happy. Første forestilling kl 18. Andre forestilling kl 21. Chat Noir, Klingenberggata 5.

Konsert med Homofonien
Den Norsk Homofonien av 1990 inviterer til konserten Born this way – Love Moves i Kulturkirken Jakob kl 19.30. Kr 200/150. Kukturkirken Jakob, Hausmannsgate 14.

Stand Up på Elsker
Kveldens komikere representerer hele regnbuen og programmet blir like variert, med standup, sketsjer og overraskelser til publikum fra kl 20. Kr 100, aldersgrense 20 år. Elsker, Kristian IVs gate 9.

Velkomstfest på SLM
SLM åpner dørene for tilreisende og lokale menn som liker menn som liker det røft og tøft. Dørene åpner kl 21. Rådhusgata 28, inng Nedre Slottsgate.

Velkomstfest hos Bamseklubben
Bamseklubben ønsker EuroPride-gjestene velkommen til Oslo og åpner dørene til hiet kl 21. Lincoln pub, Vogts gate 43.

ACABAR på Maksitaksi.
Filmkveld. Filmer om Riot Grrrl-bevegelsen fra kl 21. Kr 30, aldersgrense 20 år. St Olavs gt 23

G Club Pride Party
Etter Pride Park-åpning inviterer G Club til pride party. Dj Superfredrik og Mortyboy spiller hithouse, popremikser og gay disco. Kl 22, gratis, aldersgrense 20 år. Baroque, Bygdøy Allé.

UTSTILLINGER
Big Boy
Vidar Big Boy stiller ut sin samling av gamle homseblader, aviser, bøker og bilder. Stikk innom for en kaffe og en kakebit og slapp av med litt homohistorie.Kl 12-16, Schæffersgate 1

John Palatinus: Tomorrow’s Man
EuroPride 2014 presenter John Palatinus i Rådhusgalleriet. Kunstneren er tilstede på åpningen for å presentere sine bilder av kroppsbyggere tatt på 50- og 60-tallet. I forbindelse med utstillingen vil noen få spesialopptrykk av Palatinus bilder bli solgt, hvor alt overskudd skal gå til Nye Pluss – Hivpositives landsforening. Vernissage kl 19, Rådhusgalleriet, Oslo rådhus

Pride – for the Love of Freedom
Fotoutstilling om homofiles rettigheter i Norge fra 1972 til i dag. Her vises for første gang en kronologisk fotoutstilling fra politisk arbeid og demonstrasjoner, fester og sosialt liv i homobevegelsen. Fotomaterialet er hentet fra arkivene til Leif Pareli/Norsk Folkemuseum og magasinet Blikk. Åpent kl 11-16. Gratis. Kulturhistorisk museum, Frederiks gt 2

Jonas Daatland – Psychomachia Revisited
Utstilling med maleri, collage og installasjon, hvor maskulin identitet og seksualitet problematiseres. Kl 12-16. Gratis. LNM – landsforeningen norske malere
Kongens gt 2

Å PARADIS – Strategies on The Nordic Queer
Utstillingen vil gi glimt av en sammensatt, grenseløs og skeiv kunstverden der fantasi og virkelighet vikles inn i hverandre. Vernissage med dj kl 15.30.
Utstillingen står til 19. juli. -kunstplass 5, Olaf Ryes Plass 5

Mer info:  EuroPride2014.com