EuroPride i dag

Publisert

Mange temaer å velge blant på Pride House i dag. Du kan diskutere den norske kirke, åpne forhold eller lhbt-rettigheter i Russland.

Kl 12.30: Den norske kirke - what's in it for me?

Mange lurer på hvorfor skeive skal gidde å engasjere seg i kirka, eller hvorfor andre gidder. Få noen svar fra Line Halvorsrud, leder i Skeiv Ungdom, Birte Nordahl, prest i Oslo Domkirke, Halvor Moxnes, professor i Det nye testamentet v/ UiO og Sara Moss, leder av Norges Kristelige Studentforbund. Ledes av Elisabeth Fongen. Kverneland

Kl 12.30: Polyamori og åpne forhold

Polyamori er å ha flere forhold samtidig hvor alle de impliserte vet om hverandre og aksepterer forholdene. Arrangør: Poly Norge. Kjelleren.

Kl 12.30: Rainbow humanists on the LGBTQI-barricades.

Human-Etisk Forbund inviterer til diskusjon. Nedjma.

Kl 14.15: Paint workshop for children

Regnbuefamilier arrangerer kreativt verksted på PrideHouse. Vi kjøper lerret, maling og pensler. Tema er «Barn av regnbuen». Bildene males kan stilles ut hos Skeive kunstnere i Pridepark. Kunstnerne får maleriene sine etter kunstutstillingen hvis de ønsker. Husk klær som tåler en malingsflekk.

Kl 15.15: Life under the anti-homosexuality laws

Amnesty International, Helsingforskomiteen og LLH inviterer til samtale med en rekke aktivister fra Latvia, Ukraina og Russland. Blant annet Polina Andrianova fra Coming Out i St Petersburg. Skram.

Kl 14.15: Hivpositives kunnskap og erfaring

En ressurs eller en trussel? Nye Pluss - hivpositives landsforening deler sine erfaringer fra arbeidet med brukermedvirkning og brukerstyring. Nedjma.

Kl 14.15: How can we end the straight world order?

LLH inviterer den danske skribenten og queeraktivisten Mads Ananda Lodahl til å snakke om heteronormativitet og om hvordan best overleve i en streit verden. Kjelleren

Kl 16.30: BDSM 101

SMiL Norge gir en enkel innføring i BDSM, Bondage, dominans, underkastelse, sadisme og masochisme. Kjelleren.

Kl 16.30: Caught in the frontline of the new cold war

Amnesty International, Helsingforskomiteen og LLH inviterer til samtale med blant andre Kaspars Zalitis fra den latviske lhbt-organisasjonen Mozaikaog en rekke aktivister fra Øst-Europa. Skram.

Kl 16.30: It's a queer world - how to use norm critisism as a tool in LGBTQ* activism.

Normkritikk har, siden den først dukket opp for 30 år siden som en akademisk teori, vokst til å bli et anerkjent verktøy til å utfordre de usynlige normene i samfunnet. Gjennom motiverende og åpne sinn vil normkritikk ikke bare stå sterkt, men også gi et kraftig verktøy for å bygge bevegelse og utfordre diskriminering. Men hvordan kan vi bruke det i lhbtq*-aktivisme? I denne workshopen vil vi bruke deltakende metode for å føle normer og toleranse på kroppen, slik at vi kan forstå normer og normkritikk, før vi går inn i en diskusjonen om hvordan vi kan bruke normkritikk i lokal aktivisme.

Kl 16.30: FCKSHP

Helseutvalgets workshop gir deg alt om det man trodde man visste, og alt annet man trenger å vite om analsex. Nedjma.

Kl 18.15: Skeive familier og barn

Juridiske og sosiale (uforutsette) utfordringer ved Regnbuefamilier. Amalie Skram.

Kl 18.15:Criminalization of hiv: prevention or discrimination?

Virker kriminalisering av hiv forebyggende, eller er det med på å diskriminere en utsatt befolkningsgruppe? UNAIDS mener at kriminalisering av hiv må begrenses til tilfeller der smitte faktisk har blitt overført, den hivpositive part var klar over egen smitterisiko og forsettelig utsatte den andre for smittefare. I Norge er det kriminaliseres personer som lever med hiv for å ha et seksualliv. Kjelleren.

Kl 18.15: Hvordan tematiseres lhbtq i norsk skole?

Paneldebatt og lansering av LLHs ferske skolebrosjyre. Nedjma.

UTSTILLINGER

Pride - for the Love of Freedom

Fotoutstilling om homofiles rettigheter i Norge fra 1972 til i dag. Her vises for første gang en kronologisk fotoutstilling fra politisk arbeid og demonstrasjoner, fester og sosialt liv i homobevegelsen. Fotomaterialet er hentet fra arkivene til Leif Pareli/Norsk Folkemuseum og magasinet Blikk. Åpent kl 11-16. Gratis. Kulturhistorisk museum, Frederiks gt 2

Jonas Daatland - Psychomachia Revisited

Utstilling med maleri, collage og installasjon, hvor maskulin identitet og seksualitet problematiseres. Kl 12-16. Gratis. LNM - landsforeningen norske malereKongens gt 2

Å PARADIS - Strategies on The Nordic Queer

Utstillingen vil gi glimt av en sammensatt, grenseløs og skeiv kunstverden der fantasi og virkelighet vikles inn i hverandre. Vernissage med dj kl 15.30.Utstillingen står til 19. juli. -kunstplass 5, Olaf Ryes Plass 5