TV

Programledere klare for europeisk musikkonkurranse

Silje Nordnes og Mona Berntsen skal være programledere for en internasjonal musikkonkurranse som NRK arrangerer for EBU.

Silje Nordnes og Mona Berntsen er programledere for Eurovision Young Musicians 2024 som arrangeres i Bodø i august.
Publisert Sist oppdatert

Den europeiske kringkastingsunionens konkurranse Eurovision Young Musicians skal gå av stabelen i Stormen konserthus i Bodø 17. august, med NRK som vertskap.

De elleve deltakerne er blant de beste klassiske solistene i Europa mellom 12 og 21 år, og NRKs TV-sending skal gå ut til mange europeiske land og millioner av seere. Norge har med én deltaker, den 20 år gamle pianisten Sebastian Egebakken Svenøy, som vant «Virtuos»-finalen tidligere i år.

Tidligere har blant andre Leif Ove Andsnes, Vilde Frang, Tine Thing Helseth og Elbjørg Hemsing deltatt i Eurovision Young Musicians, som Norge har vunnet én gang – i 2012 med bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad.

– Stor stas, sier Silje Nordnes om programlederoppdraget. Mens hun er rutinert, debuterer danser, koreograf og forfatter Mona Berntsen som programleder. Hun kaller det en stor ære å få lede en kveld hvor unge utøvere får en stor internasjonal plattform for å vise sitt talent, dedikasjon og drøm.

– Jeg er selv et resultat av å følge en drøm i ung alder, sier Berntsen, som ble kjent med Nordnes i «Kompani Lauritzen».

Programmet foregår på engelsk, og den nordnorske naturen skal løftes fram i forbindelse med innspillingen. Blant annet skal NRK filme de unge musikerne på båttur.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS