Evening Shadows
Evening Shadows

Suksess for indisk homsefilm

Den prisvinnende indiske filmen «Evening Shadows» tilgjengelig på Netflix.

Publisert Sist oppdatert

Les også

Den prisvinnende indiske filmen «Evening Shadows» har blitt sluppet på Netflix. Hovedpersonen Kartik har forelsket seg i en annen mann. Samtidig ønsker faren at Kartik blir gift og får barn for å sikre sin egen alderdom. Når Kartik kommer ut til mora, må hun ta stilling til sine egne kompliserte følelser. Hun er selv preget av åvære gift med en autoritær mann gjennom mange år, og er redd for hva folk i den lille byen de bor i, vil si. Filmen er en nær skildring forholdet mellom mor og sønn, og deres forhold gjennom denne prosessen.

«Evening Shadows» hadde indisk kinopremiere i januar 2019, noen få måneder etter at India legaliserte sex mellom samme kjønn. Filmen er regissert av Sridhar Rangayan som tidligere har laget flere filmer med sterkt sosialt engasjement, blant annet om lhbt-tema. Han er særlig kjent for filmene «The Ping Mirror» og «Yours Emotionally», som har fått annerkjennelse for sin varme skildring avlukkede, skeive miljø i India. Han var også med på å starte den skeive filmfestivalen KASHISH Mumbai International Queer Film Festival i 2010.

«Evening Shadows» har blitt vist på filmfestivaler over hele verden siden med stor suksess. Den har vunnet et tosifret antall priser, både i Asia, USA og Europa. Den populære, indiske skuespilleren Shabana Azmi sa til avisa Mumbai Live at: «alle familier, særlig i vårt land, burde se denne filmen. Jeg håper at et stort studio eller produsent vil plukke opp filmen og vise den».

Powered by Labrador CMS