Lørdag 8. mai går startskuddet for Holmenkollstafetten, og Oslo Frontrunners skal overgå seg selv.
I løpet som til tross for svette og ømme muskler går under navnet «Vårens vakreste eventyr», er Oslo Frontrunners en av gruppene som i år satser på enda raskere etappetider enn i fjor. I fjor kom de blant de ti beste i sin klasse, etter at 60 homser og lesber hadde løpt ute i gatene i nesten to timer.

Også år stiller de med fire lag, et rent dame og et rent herrelag, og to blandede lag.
– Det ene mikslaget løper litt fortere, og det andre er et skikkelig gla’lag, forteller Ellen Bech Spangelid, leder i Oslo Frontrunners.

I slutten av april gikk kvalifiseringen til 1. laget av stabelen gjennom løp på 1200 og 600 meter. De beste tidene på 1200 meter stiller til de lange- og mellomlange etappene.
– Det handler fremdeles om synliggjøring, og vi vil prøve å vektlegge dette enda mer i år, sier Bech Spangelid som selv har vært med i løpegruppa de siste seks årene.

Oslo Frontrunners har rundt 120 personer på sin mailingliste, og mange av disse løper fast og trener mye, mens andre er innom av og til.
– Gruppa er åpen for de som liker å løpe, uansett nivå. Og vi trener både gutta og jentene sammen. Etter Holmenkollstafetten kommer vi til å ha fest for alle som har vært med. Da settes vår tradisjonelle tombola på bordet, og overskuddet skal vi bruke til å finne på noe ekstra til paraden under Skeive Dager i sommer.

Idrettsklubben Tjalve arrangerte Holmenkollstafetten for første gang i 1923. Først i 1975 fikk kvinner lov til å delta. I år blir det for første gang også en egen klasse for funksjonshemmede.

Holmenkollstafetten, 8. mai.
Mer info:
oslofrontrunners.com