Kulturtipset

Oslo Fagottkor under Kim Frieles begravelse mandag 6. desember. Steinar Svendsen (første rad, med briller) er tenor og produsent i koret.

Oslo Fagottkor under Kim Frieles begravelse mandag 6. desember. Steinar Svendsen (første rad, med briller) er tenor og produsent i koret.

Fagottkorets Steinar Svendsen gir deg sine beste kulturtips

Publisert Sist oppdatert

.

Alle hjerter gledet seg da Oslo Fagottkor annonserte at de igjen kunne framføre sine tradisjonelle, glam-glitrende julekonserter etter fjorårets avlysninger.

Før premieren ble det imidlertid klart at førjuls-gleden hadde fått et skår i seg da Kim Friele gikk bort 22.november.

Hos Oslo Fagottkor ble fokus omgående flyttet fra intens jobbing fram mot en konsertåpning med høy wow-faktor på H3 arena på gamle Fornebu, til alvorstung øving. Koret var blant de som æret Kim Friele med sang under bisettelsen i Oslo Domkirke.

.

Uten Friele ingen frihet

­­­– Det var en sterk opplevelse for koret, sier Steinar Svendsen, tenor og produsent i Fagottkoret. Til daglig er han inspisient for koret ved Den norske Opera.

– Det var sterkt og flott. Kim Friele betydde så mye. Når du ser intervjuer med henne fra 1970-og 1980-tallet, så skjønner du hennes innsats, hva hun har gjort for at vi kan leve frie liv som skeive. Det er nok å se til forholdene i andre land for å skjønne hvor godt vi har det i Norge, sier Svendsen.

­– Det kan vi i stor grad takke henne for.

.

Hylles på julekonsert

For å ære Kim Friele også under egne konserter, kastet Oslo Fagottkor og dirigent Therese Kinzler Eriksen seg rundt og omarbeidet et av sine innslag til å bli en direkte takk og hyllest til homodronninga.

Dessverre er det ikke så mange som planlagt som får se det rørende nummeret som har begeistret anmelderne. På grunn av nye koronatiltak, har Oslo Fagottkor måttet refundere endel billetter som allerede var solgt.

– Vi skal gjennomføre resten av konsertene, men det blir med litt færre publikummere, sier Steinar Svendsen om de gjenstående forestillingene.

.

Kulturtips fra Steinar Svendsen

– Hvilke kulturoperatører eller artister følger du ekstra med på?

– Jeg må si Ingrid Bjørnov. Hun er unik. Og Marita Sølberg og Yngve Søberg som er solister ved Den norske Opera.

.

– Hva er den sterkeste kulturopplevelsen du har hatt i år?

– Oj, da må jeg tenke meg godt om..det er jo så mye som har blitt avlyst, men nylig så jeg generalprøven på «Orfeus i underverdenen». Det var sterkt. Det er galskap satt i system, en surrealistisk, komisk forestilling som er blitt fantastisk.

.

– Hvilke opplevelser gleder du deg til framover?

– Jeg gleder meg til resten av konsertene våre og så gleder jeg meg til å slappe av, til endelig å treffe venner og familie, det har vært veldig hektisk i det siste. Og så gleder jeg meg til jul!

.

– Hvor går du helst for å slappe av?

– På spa. På «The Well». Det ser jeg fram til å gjøre igjen.

.

Powered by Labrador CMS